Stefan Đoković Foto: Sara Đokić

U subotu, 22. juna pod pokroviteljstvom Fondacije za obrazovanje Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića i u organizaciji Rotari kluba Beograd international, naš renomirani pijanista Stefan Đoković održao je humanitarni koncert pred brojnom publikom na Belom Dvoru.

Stefan Đoković, naš multimedijalni umetnik, koji je svojim virtuoznim nastupima u nedavno održanoj seriji humanitarnih koncerata “Na krilima muzike” pod pokroviteljstvom prve dame Srbije Tamare Vučić fascinirao publiku širom Srbije, ovom prilikom, očarao je prisutne izvođenjima remek-dela Frederika Šopena, Franca Lista, Kloda Debisija, kao i originalnih kompozicija Stefana Đokovića.

Stefan Đoković Foto: Sara Đokić

Rotari klub Beograd Internacional organizivao je drugi po redu humanitarni koncert na Belom Dvoru pod pokroviteljstvom Fondacije za obrazovanje

Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića, a sav prihod od ulaznica ovog koncerta je namenjen školi za decu sa autizmom „Anton Skala“ iz Beograda, za čije potrebe želimo da obezbedimo ozvučenje za fiskulturnu salu.

Humanitarni koncert Stefana Đokovića na Belom Dvoru Foto: Sara Đokić

Zahvaljujući donacijama svih prisutnih prikupljena su sredstva za školu „Anton Skala“, koja je na sebe preuzela izuzetno težak i plemenit zadatak obrazovanja dece sa autizmom. Osnovna škola „Anton Skala“ je prva škola na Balkanu koja je još davne 1978. godine osnovala odeljenje za decu sa autizmom i uključila ih u obrazovni sistem. Škola danas predstavlja jednu od najreferentnijih ustanova za obrazovanje učenika sa autizmom zahvaljujući rezultatima koji su postignuti u radu sa decom.

Humanitarni koncert Stefana Đokovića na Belom Dvoru Foto: Sara Đokić

„Svaka vrsta podrške našoj deci, učenicima i obrazovnim institucijama je preko potrebna i više nego dobrodošla. To je bio i motiv koji me je vodio kada sam pre više od 20 godina osnovao moju fondaciju za obrazovanje i kulturu. Da očuvam i nastavim tradiciju mojih predaka u podršci mladima i da ostvarim sopestvenu viziju“ izjavio je u govoru domaćin događaja Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević uz prisustvo svoje supruge, Nj.K.V. Katarine Karađorđević.

Humanitarni koncert Stefana Đokovića na Belom Dvoru Foto: Sara Đokić

„Velika mi je čast da imam priliku da svojim radom i delom doprinesem ovakvom događaju, i uz podršku prisutnih, za jedno divno veče i uz prelepu muziku učinimo dobro delo. Humanitarni rad je meni jako blizak srcu, i nešto čemu se uvek rado odazovem jer na taj način ne samo što činimo dobro delo, već se i trudimo da organizacije kojima je potrebna pomoć dobiju veću vidljivost i pažnju medija i javnosti i samim time mnogih drugih dragih ljudi voljnih da pomognu“, izjavio je Stefan Đoković.

Bonus video: Ljubica Karađorđević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar