Pero Jovović Foto: Dragana Udovicic

U okviru Nedelje ponosa, pred Prajd koji se održava 7. septembra, u Krokodil centru biće održano čitanje odlomaka predstojećeg romana novinara Nova.rs Pera Jovovića - "Preživeti dvadesete".

Roman naziva „Preživeti dvadesete“ Pera Jovovića biće objavljen pred Sajam knjiga u Beogradu koji se održava od 19. do 27. oktobra ove godine.

Prvo čitanje odlomaka iz romana biće održano u „Krokodil centru“, na adresi Karađorđeva 43 u Beogradu, u utorak trećeg septembra od 19 časova.

Čitanje odlomaka je organizovano tokom događaja Nedelje ponosa. Zajedno sa Jovovićem, odlomke će čitati i glumica Lena Bogdanović, a prisutni će moći da debatuju i razgovaraju o delu sa autorom.

Foto: Vladimir Jablanov

Roman „Preživeti dvadesete“ je delo koje govori o previranjima u glavi svakog dvadesetogodišnjaka, bez obzira na polnu, seksualnu, versku ili drugu pripadnost.

„Nakon mnogo sastavljanja i rastavljanja romana, koji je iz mene, uistinu, izašao iz dubine utrobe i ogolio me kao nikada do sada, a čiji je naziv „Preživeti dvadesete“, s obzirom na to da se radnja dela bazira i vrti oko medija, javnog života, ali zapravo govori o mnogo dubljim temama poput seksualnog zlostavljanja, mentalnog zdravlja i LGBTQ+ osoba. Nadam se da ćete, ako čitate ovaj roman, prihvatiti ono što piše, uz duboko razumevanje teme koja je važna za sve nas. Voleo bih da mentalno zdravlje u budućnosti postane prioritet svih nas. Pitajte one oko sebe – kako si? Recite kako se vi osećate, ali još važnije, recite kako želite da se osećate“, rekao je Jovović o romanu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar