Jugoslovensko dramsko pozorište objavilo je da se otkazuje premijera predstave “Kaspar” Petera Handkea u režiji Miloša Lolića koja je bila zakazana za petak 26. februar.

“Premijera se očekuje u prvoj polovini marta”, stoji na zvaničnom sajtu Jugoslovenkog dramskog pozorišta.

U ovom teatru do kraja meseca na repertoaru je samo jedna predstava i to 20. februara kada će na Velikoj sceni Ljuba Tadić biti izveden Čehovljev “Ujka Vanja“ u režiji Egona Savina.

I Narodno pozorište Sombor je obavestilo da se pomera datum premijere komada Tenesi Vilijamsa “Tramvaj zvani želja“ u režiji Juga Đorđevića, koja bila planirana za 27. februar. Pretpremijera će biti 4. marta a premijera 5. marta sa početkom u 18 časova.

Večeras u 18 časova na sceni Narodnog pozorišta Niš biće premijerno izveden komad „Lice“ Aleksandra Galina u režiji Vasila Vasileva.

Zato se nakon duže pauze na scenu vraćaju glumci Narodnog pozorišta Užice koji će u nedelju 14. februara sa početkom od 19.30 premijerno izvesti predstavu „Boli kolo“ po tekstu Dimitrija Kokanova, a u režiji Jovane Tomić. Premijera ovog komada trebalo je da bude 5. novembra prošle godine, ali je otkazana zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Na svoj 186. rođendan 15. februara Knjaževsko srpski teatar u Kragujevcu imaće premijeru predstave „Generali ili srodstvo po oružju“ Borislava Pekića u režiji Marka Misirače.

Premijera Fasbinderovog komada „Kišne kapi na vrelom kamenju“ u režiji Juga Đorđevića imaće premijeru 20. februara u 19 sati u Beogradskom dramskom pozorištu. Već 27. februara na Velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“ u BDP biće izveden Brehtov „Baal“ slovenačkog reditelja i scenografa Dijega De Bree.

U utorak 23. februara u 19 časova u Srpskom narodnom pozorištu najavljena je premijera trećeg dela Novosadskog omnibusa „Velika očekivanja“ Đorđa Pisareva u režiji Dušana Mamule.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar