Narodno pozorište Niš, Foto: Wikimedia/CrniBombarder!!!

Premijera predstave “Lice” u Narodnom pozorištu Niš , po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Vasila Vasileva iz Bugarske, planirana je za 12. i 14. februar, saopštili su iz ovog teatra.

Ovo izvođenje će biti treća po redu premijera u sezoni 2020/21.

Kako nam je rekao direktor Spasoje Ž. Milovanović, predstava “Lice” je imala svoju praizvedbu pre nekoliko godina u Ateljeu 212.

Spasoje Milovanović
Spasoje Ž. Milovanović Foto:Screenshot/Youtube/Južne vesti

– Taj komad govori o novom vremenu i novim ljudima koji pošto poto žele da promene svoju prošlost i da se predstave u novom obliku, drugom stanju i to govori o tajkunima, kriminalcima koji su izvan normalne linije života, kako bi to rekao Nušić u “Gospođi ministarki” – objašnjava Milovanović.

U predstavi igraju Danilo Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Miroslav Jović i Ivana Nedović.
Autorsku ekipu čine, pored reditelja koji potpisuje i izbor muzike, asistentkinja reditelja Jelena Đorđević, scenografkinja/ kostimografkinja Кatarina Filipović, lektorka Nataša Ilić, organizatorka Ivana Stojanović, a za prevod je zadužen Novica Antić.

“Predstava je posvećena preživljavanju ljudske duše u savremenoj Rusiji, zemlji klošara, mafioza, alkoholisanih intelektualaca i uspešnih biznismena, koji sa lakoćom menjaju svoj socijalni status, ali uvek bivaju potčinjeni svemogućem bogu – novcu. U tom suviše aktuelnom pejzažu, jedan čovek menja svoj identitet – dobija novo ime, dokumenta, pa čak i lice… Davno izgubljena ljubav ga vraća ponovo u Rusiju i onome što je nekad bio. Zabavno-gorko-romantična socijalna melodrama podseća na omiljenu klasiku u ovom, tako ruskom žanru…”, zapisao je reditelj Vasil Vasilev.

Ovaj pozorišni komad će imati reprizna izvođenja 18. i 25. februara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar