Odložena komemoracija Torbici u Zagrebu

Kultura 07. jul. 202011:57
Podeli:
Igor Vuk Torbica, Foto: Printscreen/Video/Nova.rs

Komemoracija preminulom reditelju Igoru Vuku Torbici, najavljena za danas u Zagrebačkom kazalištu mladih, odložena je do daljeg zbog pooštrenih epidemioloških mera, saopšteno je iz ovog teatra.

Iz Zagrebačkog kazališta mladih saopšteno je da komemoraciju neće biti u mogućnosti da održe „zbog pooštrenih epidemioloških mera“ i da se ona odlaže do daljeg.

„Želja nam je da se na komemoraciji od Igora oproste i njegovi kolege iz regije i predstavnici svih pozorišta sa kojima je sarađivao, a to u ovom trenutku pandemije, nažalost, nije moguće. O novom datumu komemoracije iz ZKM-a ćemo na vreme obavestiti javnost i prijatelje pozorišta. Hvala svima na razumevanju“, navodi se u saopštenju ZKM-a.

Igor Vuk Torbica, jedan od najboljih mladih reditelja u regionu, preminuo je nakon tragičnog čina u Rovinju sredinom juna, ostavljajući za sobom dva oproštajna pisma. Na večni počinak ispraćen je 23. juna u ovom gradu u najužem krugu porodice.

„Nadivniji moj, putuj u svetlost i u spokoj. Volim te, snažno, kao i uvek, biću sve čemu si me naučio, obećavam. Šta god da ovaj život još nanese na svojim čudnim valovima, tvoja sam, zauvek. Hanka“, poručila je tada glumica Hana Selimović, opraštajući se na Fejsbuku od svog životnog partnera Igora Vuka Torbice.

Od Igora Vuka Torbice na društvenim mrežama oprostili su se i njegovi prijatelji i kolege, nazivajući mladog reditelja „princom teatra“. Pozorišni kritičari naveli su da se Torbica „svojom umetnošću borio protiv carstva mraka“, ocenjujući da je mladi reditelj „tragična ličnost, ali i junak našeg doba“, te da takvog reditelja „više nećemo imati“.

 

Komentari

Vaš komentar