Foto: Vesna Lalić, Ivan Dinić/Nova.rs

"Igor je bio i ostaće moj svetionik", poručila je glumica Hana Selimović, oglašavajući se povodom smrti svog životnog partnera, mladog reditelja Igora Vuka Torbice.

„Dragi prijatelji, hvala svima na rečima i pomoći koju tako velikodušno pružate. U mom srcu je toliko puno ljubavi za čoveka koji mi je pružio najlepše trenutke mog života, da želim da tu ljubav podelim sa svetom. I pustim svetlo i život da odnesu pobedu, nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek. Takvi ljudi su retki njih treba, samo voleti“, napisala je Hana Selimović na svom profilu na Fejsbuku.

Hana Selimović postavila je i više njihovih zajedničkih crno-belih fotografija.

Igor Vuk Torbica tragično je preminuo u Rovinju. Mladi reditelj ostavio je za sobom dva pisma. Jedno Hani Selimović, a drugo svojoj nekadašnjoj profesorki Alisi Stojanović.

„Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju“, navedeno je u saopštenju porodice i prijatelja reditelja koje je preneo sinoć RTS.

„’Hinkeman’, ‘Carstvo mraka’, ‘Mizantrop’, ‘Tartif’, ‘Tit Andronik’, ‘Bakhe’, ‘Krvave svadbe’, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali“, dodaje se u saopštenju.

Vreme i mesto sahrane Igora Vuka Torbice biće naknadno objavljeni.

Na društvenim mrežama oglasila se i sestra mladog reditelja zahvaljujući se za podršku, a od njega se opraštaju i njegovi prijatelji i brojne kolege.

“Hvala vam svima dragi ljudi. Molim vas da mi oprostite ako u ovom momentu ne mogu da vam se javim i imate razumijevanja za situaciju i neizmjeran bol kroz koji svi prolazimo, porodica, moja djeca, Hana. Vaša ljubav i potpora beskrajno nam svima znači”, napisala je Una Torbica, sestra Igora Vuka Torbice.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare