Igor Vuk Torbica, Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Igor Vuk Torbica (33), mladi reditelj tragično preminuo u Rovinju, ispraćen je danas na večni počinak u tom primorskom gradu u krugu najbliže porodice.

„Nadivniji moj, putuj u svetlost i u spokoj. Volim te, snažno, kao i uvek, biću sve čemu si me naučio, obecavam. Šta god da ovaj život još nanese na svojim čudnim valovima, tvoja sam, zauvek. Hanka“, poručila je Hana Selimović, opraštajući se na Fejsbuku od svog životnog partnera Igora Vuka Torbice.

Foto: Printscreen Facebook/Hana Selimovic

Porodica i prijatelji nisu želeli da iznose više detalja o poslednjem ispraćaju, navodeći samo da će sve biti obavljeno u najužem krugu.

„Posljednji ispraćaj Igora biti će u utorak, 23.6.2020 u 12 sati, na gradskom groblju u Rovinju. Hvala svima. Una“, navela je ranije sestra preminulog reditelja Una Torbica.

Igor Vuk Torbica, jedan od najboljih mladih pozorišnih reditelja u regionu, tragično je preminuo prošle nedelje u Rovinju, ostavljajući iza sebe dva oproštajna pisma, jedno Hani Selimović, a drugo njegovoj nekadašnjoj profesorki Alisi Stojanović.

Iz Zagrebačkog kazališta mladih u petak je saopšteno da će komemoracija tragično preminulom mladom reditelju biti održana u tom teatru 7. jula, dok će ispraćaj biti organizovan u najužem krugu porodice.

„Posljednji ispraćaj preminulog redatelja Igora Vuka Torbice organiziran je u najužem obiteljskom krugu zbog novih epidemioloških mjera. Zagrebačko kazalište mladih oprostit će se od dragog kolege i prijatelja Igora na komemoraciji u ZKM-u, 7. srpnja 2020. O satnici održavanja komemoracije pravovremeno ćemo izvijestiti javnost i prijatelje kazališta”, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici ovog pozorišta.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987. godine. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2013. godine u klasi profesorke Alise Stojanović kao najbolji student u generaciji. Njegova ispitna predstava sa treće godine studija, „Pokojnik“, dobila je glavnu nagradu festivala „Studio fest“ i uvrštena je u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nakon toga, nizale su se nove predstave i nagrade. Ostaće upamćen po predstavama „Razbijeni krčag“ (JDP), „Slučaj Hinkeman“ (ZKM), „Krvava svadba“ (Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu), „Carstvo mraka“ (Narodno pozorište Beograd)…

Sa Torbicom su se na društvenim mrežama oprostile njegove kolege i prijatelji, navodeći da je bio „Princ pozorišta“, jedinstven po vanserijskoj darovitosti i načinu na koji je radio.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare