Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Tradicionalna 23. "Noć knjige" počela je juče i traje do 18. decembra u "Laguninim" knjižarama u 30 gradova Srbije i regiona, kao i na sajtovima ovog izdavača i knjižarskog lanca "Delfi", a čitaocima su odobreni popusti od 20 do 40 odsto.

„Laguna“ tokom „Noći knjige“ odobrava popuste na svoja izdanja od 25 odsto za jednu knjigu, za dve 30 odsto, za tri 35, a za četiri i više knjiga 40 odsto, a naslovi više od 100 izdavača koji su se priključili ovoj manifestaciji prodaju se za petinu jeftinije nego inače.

Organizatori manifestacije poručili su da će, da bi se izbegle gužve u knjižarama i brinući o zdravlju zaposlenih i čitalaca, popusti važiti svih pet dana, do petka 18. decembra u knjižarama, kao i na sajtovima „Lagune“ i knjižarskog lanca „Delfi“, uz besplatnu dostavu na području Srbije.

Okosnicu „Noći knjige“, kako navodi najveći domaći izdavač, čine novi naslovi domaće i svetske književnosti, tako da čitaoci mogu da uz popuste nabave romane Fredrika Bakmana „Medvedgrad“, „Voli svoj život“ Sofi Kinsele, „Hamnet“ Megi O’Farel, „Igra prestolu – ilustrovano izdanje“ Džordža R. R. Martina, autobiografski roman Džeka Keruaka „Darma lutalice“, kao i nove knjige domaćih autora „Ja to tamo pevam“ Dušana Kovačevića, „Tito i ja“ Gorana Markovića, „Neonski bluz“ Dejana Stojiljkovića…

Poseban deo „Noći knjige“ namenjen je najmlađim čitaocima, pa su tu nove avanture Toma Gejtsa u knjizi „Da! Ne. Možda…“ i ilustrovano „Detinjstvo slavnih ljudi“ sa pričama 25 ličnosti o svom odrastanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar