Foto: Promo

Koncert "Opera zauvek", na kom će nastupiti naša priznata operska umetnica, sopran Marija Jelić i poznati italijanski tenor Dario di Vietri biće održan u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 8.juna, s početkom od 20 časova, saopštili su organizatori.

Uz Jelićevu i Vietrija, na koncertu će se publici predstaviti orkestar i hor Ministarstva odbrane – umetnički ansambl „Stanislav Binički“ kojim će dirigovati italijanski dirigent, maestro Marko Boemi.

Pred publikom na ovom koncertu, na koji je ulaz besplatan, naći će se najlepše arije i dueti iz Pučinijevih i Verdijevih opera. 

– Ovaj koncert će biti divna prilika da sa sjajnim ansamblom i fantastičnim umetnicima kao što su Dario i Maestro Boemi, publika uživa u izvođenju italijanskih arija i dueta – kazala je uoči koncerta Marija Jelić, koja je jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda u svetu. Samo prošle godine nastupala je sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom, održala solistički koncert u Karnegi holu, a debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu. Nastupala je širom sveta, od Rusije, preko Kine, do Argentine, Azerbejdžana, Bugarske, regiona…

Marija Jelić Foto: Nebojša Babić

Dario di Vietri je jedan od najznačajnijih italijanskih tenora koji je nastupao u Veronskoj areni, na Pučini festivalu Tore del Lago, u Kairskoj operi, operi u Dubaiju, kao i mnogim teatrima u Italij, dok su pod dirigentskom palicom Marka Bemija pevali Lučano Pavaroti, Ana Netrebko, Edita Gruberova, Plasido Domingo

Bonus video: Plasido Domingo na Tašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare