Foto: Mikser arhiva

Mikser Festival, nakon dve godine održavanja u prirodi, za svoje 13. izdanje vraća se u grad! Pod sloganom "Mikrotaktike" od 23. do 25. maja u Dorćol Platzu i Dereti kroz serije razgovora, umetničkih postavki, performansa, koncerata, filmova i radionica MF će osvetliti naizgled male, ali značajne incijative popravljanja stvarnosti koje služe kao svetionici nade usred društvenih i ekoloških izazova.

Mikser razgovori, trodnevni festivalski think-tank na donjem Dorćolu će ove godine u skladu sa temom festivala preuzeti dinamičniji format – „Mikro razgovora“ između stručnjaka, amatera, umetnika, donosioca odluka, aktivista, preduzetnika, naučnika, radnika, inovatora, entuzijasta i građana koji svojim ličnim primerom žive i predvode promene i inovacije za kojima kao društvo, vapimo i predstaviti mogućim naizgled male, ali odlučujuće korake kojima svako od nas (može da) menja svet.

Foto: Mikser arhiva

Brojne talent platforme za mlade kreativce kao što su Ghost Project i Black Box pomoći će da oslušnemo njihov glas, ali i glas šire populacije mladih. Mikser Festival ove godine pokreće novi program – Omladinski klub koji se fokusira na potrebe i stavove generacije Z pomažući nam da premostimo komunikacioni i tehnološki jaz među generacijama i bolje razumemo jedinstvene potencijale i izazove sa kojima se suočavaju mladi. Kroz novu Mikserovu internacionalnu platformu NextGenDesign, koja povezuje pet etabliranih evropskih festivala kreativnosti u regionu, mladi i hrabri stvaraoci i dizajneri imaće prostor da kroz bogat festivalski program predavanja, diskusija i radionica istraže održivi dizajn najnovije generacije i povežu se sa mladima čitave Evrope, najavljuju organizatori.

Foto: Mikser arhiva

Urbana laboratorija Mikser festivala smeštena u prostoru Miljenko Dereta objediniće praktična znanja i iskustva stečena tokom godine na brojnim međunarodnim projektima u oblasti održivog dizajna, urbanizma, urodnjavanja, socijalne pravde i uopšte potencijala za bolju i zdraviju budućnost gradova.

Kao i uvek, biće održane brojne radionice i edukativni programi za decu i tinejdžere sa snažnim fokusom na podsticanje međugeneracijkse razmene praktičnih životnih iskustava koja spaja novi jezik i „stare puteve“. Na Mikser Festivalu čeka vas i obilje muzike, filma, performansa i dobrog duha.

Foto: Mikser arhiva

Bonus video: Koncert benda Leb i sol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar