Izložba "Drugo stanje" Tine Marić Foto: Tina Mrić

Izložba fotografija „Drugo stanje“ Tine Marić biće otvorena u sredu, 5. aprila u 19 časova u Galeriji Singidunum, saopštili su organizatori.

Žena u blaženom stanju je vekovima inspirisala poete i umetnike, upravo zbog svoje magije koju niko osim nje ne može da spozna: a to je da oseti i osluškuje život koji raste u njoj.

Izložba „Drugo stanje“ Tine Marić Foto: Tina Mrić

Autorka umetničkih fotografija Tina Marić prikazuje ženu u raznim fazama trudnoće, i svojim radovima poziva posmatrača da uroni u magičan svet majčinstva posmatrajući transformaciju žene kako spolja, tako i iznutra.

„Ona nas podseća da je božanska moć prokreacije ovaploćena u ženi, kao i da je stvaranje novog života glavna uloga čovečanstva. Njeni radovi, uz pomoć igre kolorita i svetla prikazuju lepotu ženskog tela u blaženom stanju, i svedoče da je tako senzitivno, ženstveno i suptilno biće zapravo obdareno neverovatnom snagom koja rezultira stvaranjem jednog novog života.“, ističe se u katalogu izložbe i dodaje:

“Poigravajući se različitim fotografskim tehnikama autorka smelo odabira najrazličitije ambijente u koje uranja svoje junakinje. Ovekovečena u bezvremenskoj crno-beloj tehnici ili okupana kolorom ženska tela na njenim fotografijama su u savršenoj simbiozi sa prirodom ili su pak udobno smeštena u dobro odabranom urbanom pejzažu. Njena estetika je odmah prepoznatljiva: kao senzitivan interpretator sveta koji je spoznala, svoje intimno iskustvo pretače u fotografiju”.

Izložba „Drugo stanje“ Tine Marić Foto: Tina Mrić

Tina Marić (1985) je fotografkinja koja živi i radi u Beogradu. Diplomirala je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, a magistrirala Kulturnu politiku i menadžment na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Od 2012. počinje da se bavi fotografijom kao freelance autor favorizujući portret i umetničku fotografiju. Poslednje četiri godine postepeno je oblikovala svoj umetnički izraz ka istraživanju senzitivne ljudske prirode. Izlagala je na mnogim grupnim a imala svoje tri samostalne izložbe. Redovan je član ULUPUDS a.

Bonus video: Sajsi MC – Kad trudnoća nije prijatno iskustvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar