Selekcija glavnog programa je na papiru bila jaka, ali kada pogledate filmove shvatite da nisu na nivou reputacije njihovih autora, kaže Goran Dukić za "Probudi se".

Kanski festival u svom 77. izdanju lagano se bliži kraju, biće zatvoren u subotu, 25. maja na francuskoj rivijeri, na čuvenoj Kroazeti, u prisustvu velikih filmskih autora. Najveći svetski filmski festival doneo nam je najnovija ostvarenja legendarnog reditelja Frensisa Forda Kopole, Dejvida Kronenberga, Pola Šredera, Jorgosa Lantimosa, Džordža Milera, Paola Sorentina, Žaka Odijara, Majka Lija, kao i Kevina Kostnera u ulozi režisera.

Počasnu „Zlatnu Palmu“ za životrno delo dobili su višestruka dobitnica Oskara Meril Strip i reditelj Džordž Lukas, a iranski filmovi izazvali su velike kontraverze u Kanu.

– Crvenim tepihom su uglavnom dominirali američki reditelji i glumci. Ričard Gir je ovde, Džordž Lukas će biti na kraju festivala… Selekcija glavnog programa je na papiru bila jaka, ali kada pogledate filmove shvatite da nisu na nivou reputacije njihovih autora. To se odnosi i na Kopolu, ali i na Pola Šredera, Sorentina… Ali sve u svemu bilo je 10-15 dobrih filmova i prijatnih iznenađenja – kaže Nenad Dukić, koji se za „Probudi se“ javio iz Kana.

Kompletno gostovanje pogledajte u gornjem snimku.

Bonus video: Vudi Alen na premijeri svog filma u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar