Foto: Promo

Dom omladine Beograda predstavlja koncert benda Eva Braun 7. aprila u 21 sat, povodom 25 godina od objavljivanja njihovog albuma “Heart Core“.

Jedan od najtiražnijih albuma bečejskog sastava Eva Braun ove godine slavi srebrni jubilej. “Heart Core” je treći studijski album grupe Eva Braun – objavljen je 1998. godine, kad su već imali reputaciju jednog od najznačajnijih domaćih sastava u poslednjoj deceniji dvadesetog veka.

No, ova ploča je predstavljala korak dalje: uz pomoć čuvenog producenta, Mirka Vukomanovića, izašli su iz svoje sigurne zone definisane prethodnim izdanjem “Pop Music” i zaputili se u novu avanturu, sa jasno definisanim muzičkim izrazom koji je bio potpuno na visini svetskih izdanja iz domena power-popa. Sa novom postavom benda, Goran Vasović i Petar Dolinka kao autorski tandem potpisuju album koji je u zvučnom i produkcijskom smislu predstavljao prekretnicu u karijeri sastava.

“Heart Core” je jedan od najpoznatijih albuma grupe Eva Braun. Na njemu su hitovi po kojima je prepoznajemo: “Lavirint”, “Mala prodavnica užasa”, kao i obrada pesme novotalasnog sastava Film, “Odvedi me iz ovog grada”, gde vokalno gostuje tada mlađani glumac Sergej Trifunović. Album “Heart Core” bio je ne samo ocenjen od strane kritike kao remek delo, nego je bio i jedan od najprodavanijih albuma u tadašnjoj državi, Saveznoj republici Jugoslaviji.

Povodom četvrt veka “Heart Core”, momci iz Bečeja nameravaju da odsviraju uživo kompletan album 7. aprila u Domu omladine Beograda.

“Želimo da ovim koncertom obeležimo 25 godina od izlaska našeg trećeg albuma, koji se u neku ruku može smatrati i novim početkom Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu. Znam da mnogi ljudi vole taj album, uostalom ‘Heart Core‘ je bio naša najtiražnija ploča. Kada su mi tada pokazivali kako ide prodaja, 85 posto prodatih primeraka bilo je u Beogradu. Obožavam da sviram u tom gradu”, kaže pevač i gitarista Goran Vasović.

Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1.200 dinara, a  redovna cena iznosiće 1.500 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar