Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Bob Dilan je ponovo iznenadio slušaoce: samo tri nedelje posle "Murder Must Foul" objavio je i drugi singl "I Contain Multitudes", što navodi na pomisao da će uskoro i novi album.

Kad god Bob Dilan objavi pesmu, a tako je već skoro šest decenija, to postane vest koja se odmah proširi svetskim medijima. Najveći živi kantautor, nobelovac sa gitarom, objavio je krajem marta „Murder Must Foul“, briljantni 17 minuta dugi prikaz 20. veka u Americi sa ubistvom Kenedija u središtu pesme, a juče i novi singl.

Singl „I Contain Multitudes“ delikatna je balada od četiri i po minuta, lagano i svedeno odsvirana, bez bubnjeva, oslonjena na akustičnu i električne gitare (uz malo pedal-stila) i  vokal. Sa druge strane, Dilan se poigrava stihovima, rimama i značenjima, tako da se ponegde jednostavno može naslutiti njegov čuveni osmeh u uglu usana.

 

Pričajući iz ugla osobe u kojoj je sadržano „mnoštvo ličnosti“, Dilan sa jedne strane pominje Vilijama Blejka i Edgara Alana Poa, sa druge referira na Dejvida Bouvija („all the young dudes“), a sa treće, uz nešto podignut tonus, peva: „Kao Ana Frank sam, kao Indijana Džons, i britanski loši momci zvani Rolingstons“…

Osam godina nakon albuma „Tempest“ i tri nakon „Triplicate“, čini se kao da Dilan ovim singlovima najavljuje i novu ploču.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar