Ašhen Ataljanc i Svetislav Bule Goncić. Foto: Braca Nadezdic/commons.wikimedia.org,E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Ašhen Ataljanc podnela je ostavku na članstvo u Upravnom odboru Narodnog pozorišta (UO NP) Beograd, potvrđeno je portalu Nova.rs

Kako nam je rekao predsednik UO Svetislav Bule Goncić, proslavljena primabalerina je podnela ostavku navodeći da ima previše poslovnih obaveza.

– Prihvatio sam njenu ostavku, rekla je da ima velike obaveze sa svojom baletskom školom i da nije više u mogućnosti da bude član Upravnog odbora – objasnio je Goncić za Nova.rs.

Nezvanično smo saznali da su iz Ministartsva kulture pokušali da je odgvore, ali je ona ostala pri svome.

– Istina je da sam dala ostavku na članstvo u Upravnom odboru Narodnog pozorišta, a razlozi su poslovne prirode. Ne samo kada je baletska škola u pitanju nego još mnogo toga – rekla je Ataljanc za Nova.rs

Ašhen Ataljanc imenovana je u Upravni odbor Narodnog pozorišta u decembru 2018. godine, nakon burnih dešavanja i smene tadašnjeg upravnika Dejana Savića koji je odbijao da se povinuje zahtevu većeg dela ansamba da podnese ostavku.

Nakon povlačenja Ataljanc u Upravnom odboru nacionalnog teatra ostali su operski pevač Nikola Mijailović, dr Filip Bojić docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, distributer za kinematografiju, osnivač „Fame solutions“, Dejan Кolarov, solista Baleta Narodnog pozorišta, Jasna Nuhović, diplomirana pravnica Narodnog pozorišta i Svetislav Bule Goncić.

Nedavno je Narodno pozorište bilo u žiži zbog javnog sukoba dramskog pisca Siniše Kovačevića i upravnice nacionalnog teatra Ivane Vujić. Kovačević je tvrdio da je njegov komad „Godine vrana“ povučen sa ovogodišnjeg repertoara iako ga je odobrio Upravni odbor.

Nakon sednice UO održane 16. februara, kojom je prvi put predsedavao Goncić, usvojen je plan za tekuću godinu a Vujić je tada rekla da se ni od jednog predviđenog projekta za 2021. nije odustalo, te da je i komad Siniše Kovačevića na repertoaru.

Naredne nedelje, 26. februara, Upravni odbor Narodnog pozorišta ponovo je zasedao i tada nije usvojio završni finansijski račun upravnice Ivane Vujić. Po rečima Goncića, Nadzorni odbor dao je negativno mišljenje a UO e to uvažio i dodao da će se dalje konsekvencama baviti osnivač Narodnog pozorišta Ministarstvo kulture.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare