Srđan Koljević Foto: Petar Markovic/ATAimages

Filmski reditelj i scenarista Srđan Koljević, godinama se bori sa rakom debelog creva, koji je u međuvremenu metastazirao i na jetru, te bi uskoro trebalo da ode na transplataciju u Tursku. Međutim, za ovu intervenciju neophodna su mu dodatna novčana sredstva zbog čega su se prijatelji i kolege ujedinili da mu pomognu.

Njegove kolege i porodica apelovali su ranije kako bi za Koljevića našli adekvatnog donora, a sada su se neki od njih ponovo angažovali u cilju da pomognu reditelju:

– Kolega Srđan ide na transplataciju u Tursku. Nedostaje još jako malo sredstava, ali je izuzetno hitno da se to što pre sakupi. Upućujemo apel za pomoć, svaki iznos donacije je dragocen, pozivamo vas da u što kraćem roku uplatite koliko možete na tekući račun Udruženja broj 200-2711270101033-28, sa napomenom za Fond solidarnosti, za S. Koljevića – napisala je Nataša Aksentijević na svom Instagram profilu.

Da podsetimo, Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Bio je koscenarista u filmovima „Nebeska udica“, „Stršljen“, „Ubistvo s predumišljajem“, „Klopka“, a pisao je scenarija za ostvarenja: „Nataša“, „Krugovi“, „Branio sam Mladu Bosnu“. Sam je režirao dva filma po sopstvenom scenariju „Sivi kamion crvene boje“ i „Žena sa slomljenim nosem“.

Bonus video: Darko Bajić o „Filmu davne budućnosti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar