Zvanično predstavljena simpatična Opel Mokka, poznate i cene

Auto 22. sep. 202015:24
Podeli:
Foto: Opel/Promo

Opel je ozvaničio premijeru novog kompaktnog krosovera koji hrabro uvodi novi dizajnerski pristup brenda. Prema reagovanjima automobilske javnosti, nova “opel mokka” biće pravi hit na tržištu jer uvodi savremene tehnologije po relativno razumnoj ceni.

Sve šarenijem i bogatijem segmentu kompaktnih krosovera pridružuje se i nova “opel mokka”. Unosi drugačiji dizajn kako bi se istakla među prilično atraktivnim rivalima, kakvi su “ford puma”, “mazda CX-30”, „peugeot 2008″, “toyota C-HR”, “nissan juke”, “renault captur” i drugi.

Sa novim modelom iz Riselshajma debituje i Opel Vizor, odnosno novo lice Opelovih modela, kao i Pure panel enterijer, ali i novi znak nemačkog proizvođača.

Foto: Opel/Promo

Za hrabriji pristup dizajnu mnogi “okrivljuju” Citroen s obzirom na to da je nova “mokka” nastala u saradnji sa PSA, odnosno na francuskoj CMP platformi.

Za razliku od navedenih rivala, kompaktni novi “opel” razlikuje se po tome što u startu nudi “mokku” i sa potpuno električnim pogonom.

Foto: Opel/Promo

Saznajte još:

Kako je portal Nova.rs već ranije pisao o detaljima novog krosovera, “mokka” će biti dugačka 4,15 metara, a nudiće mesta za petoro putnika. U kabini su dva “widescreen” displeja koja su prilično minimalistička kako se brojnim informacijama vozač ne bi opterećivao. Takođe, opipljivim tasterima se i dalje kontrolišu najvažnije funkcije u vozilu.

U startu prodaje nova “opel mokka” će se nuditi sa električnim pogonom od 100 kW (136 KS) i 260 Nm (poznat iz “corse-e”). Imaće bateriju od 50 kWh i domet od 324 km. Početna cena za “mokku-e” biće 32.990 evra bez subvencija, koje zavisno od države i tržišta mogu sniziti cenu i na 23.000 evra.

Foto: Opel/Promo

Osim ove, za novu “mokku” su spremne i druge pogonske verzije, odnosno benzinci i dizelaši, raspona snage od 100 do 130 KS.

Početna cena iznosiće 19.990 evra, što je i više nego dobar start. Uzimajući u obzir cene rivala, nova “mokka” je negde u sredini.

Pogledajte video sa zvanične premijere gde su prikazani svi detalji u vezi nove “mokke”.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar