Foto: Shutterstock/r.classen

S obzirom na pripajanje brenda Opel grupaciji Peugeot-Citroen (PSA) na globalnom nivou, tako će od sada i u Srbiji, odnosno na delu teritorije Balkana nastupati zajedno. Za uvoznika Opelovih modela izabrana je kompanija Euroimpex, inače dugogodišnji generalni uvoznik za Peugeot vozila.

Izborom kompanije koja će biti novi uvoznik za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju, Opel nastavlja sa razvojem svoje poslovne strategije na odabranim tržištima Evrope.

Sa ciljem da očuva i unapredi održivi rast u regionu, nemački proizvođač automobila je doneo odluku da u navedenim zemljama poslovanje vodi već poznata i uspešna kompanija Euroimpex, kao nezavisni lokalni uvoznik i partner.

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Saznajte još:

Saradnju sa Pežoom kompanija Euroimpex je započela 1992. godine, a zvanični uvoznik za Makedoniju postala je 1994. godine, dok je u poslednjih pet godina uvoznik Peugeot vozila za teritoriju Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Od početka saradnje prodato je preko 20.000 vozila ove francuske marke. Na navedenom delu Balkana, tokom 2019. godine Opel je prodao oko 2.500 vozila i u godinama koje dolaze, za cilj ima održivi rast i profitabilno poslovanje.

“Ova odluka još jednom pokazuje da su ciljevi “PACE!” strateškog plana naši vodeći principi. Novi organizacioni model će naše poslovanje učiniti još agilnijim i efikasnijm, a samim tim i konkurentnijim.“, izjavio je Xavier Duchemin, izvršni direktor za prodaju, postprodaju i marketing u Opelu.

Svi koji su zaposleni u Opelovom predstavništvu će biti preuzeti od strane novog uvoznika u skladu sa važećim zakonima.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar