Opel Mokka
Opel Mokka; Foto: Promo

Još od 1963. godine Opelov logo je simbol munje. Tokom godina diskretno se menjao kako bi se uklopio sa vremenom, da bi danas, u doba masovne elektrifikacije vozila, ovaj logo napokon dobio na pravom značenju. Zato i ne čudi što će nedavno otkrivena "mokka" na električni pogon, biti i prvi "opel" sa novom munjom.

Podsetimo da je Opel nedavno predstavio drugu generaciju „mokke“, koja je kompanijski bestseler u segmentu krosovera. Sada je dobila čast da bude vesnik mnogih noviteta koji će krasiti sve buduće Opel modele.

Prva prikazuje novi dizajn eksterijera koji će krasiti i ostale članove game, prva nudi novi digitalni kokpit „opel vizor“ i „pure panel“, a biće i prva koja će poneti novi logo kompanije.

Opel Mokka; Foto: Promo
Opel Mokka; Foto: Promo

Ujedno je i prvi „opel“ koji će u startu prodaje, najavljene za kraj leta, prvenstveno biti dostupan u verziji sa električnim pogonom, a tek potom sa benzinskim i dizel agregatima. Nastala na CMP platformi PSA grupacije, dobila je poznati elektromotor od 100 kW (136 KS) i sa 260 Nm obrtnog momenta, dok će domet iznositi 322 km.

Opel Mokka; Foto: Promo
Opel Mokka; Foto: Promo

Ovu priču upotpunjuje i novi logo, čiji je prsten sada tanji, elegantniji, oštriji i precizniji, kako bi se simbol munje dodatno istakao, dok su Opel slova gravirana u donjem delu prstena. Osim novim znakom, „mokka-e“ ukrašena je i specijalnim fontom kojim je ispisan naziv modela na vratima prtljažnika.

Opel Mokka
Opel Mokka; Foto: Promo

Cena „mokke“ na struju biće poznata kada i zvanično počne prodaja novog krosovera.

Komentari

Svi komentari (3)