Zaboravite na „grmljavinu“: Audi RS4 se elektrifikuje

Auto 27. maj. 202115:00 > 20:27
Podeli:
Foto: Audi

Audi je krenuo u transformaciju svoje najprestižnije RS linije. U iščekivanju novog A4 sve su glasnije priče vezane za sportsku RS verziju. Dobra je vest da će ostati u igri, i da će biti dostupne dve varijante. Uz plug-in hibridnu Audi će RS4 nuditi i kao električni model. Tako da, zaboravite na brojne cilindre i grmljavinu, koje će zameniti tiši i čist pogon neverovatnog ubrzanja.

Pročitajte još:

Dakle, plug-in hibrid će imati poznati 2.9 V6 twin-turbo motor, ali u kombinaciji s elektromotorom. Tako da se očekuje osetno više od aktuelnih 450 KS i 600 Nm.

Električna verzija će imati potpuno drugu osnovu (PPE), a deliće je sa modelima kao što su novi Porsche Macan i Audi A46 E-tron.

Kao takav, novi RS4 bi mogao da preuzeme i liftback praktičniju formu, a raspolagaće sa quattro pogonom i dva elektromotora sa oko 500 KS i 800 Nm.

Aktuelni RS4 Avant, Foto: Audi

Podsetimo, novi A4 će dobiti bateriju smeštenu pozadi od 14.4 kWh što će mu obezbediti domet na struju od oko 100 km. Očekuje se i paleta blagih hibrida, benzinaca, ali i dizelaša. Ono što je gotovo sigurno jeste izbacivanje ručnog menjača iz ponude. U svakom slučaju ima još skoro godinu dana do premijere.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar