Foto: Audi

Napokon da posle niza konceptnih izdanja Audi prikaže serijsku verziju svog električnog kupea sa četvoro vrata kojim direktno napada Teslin model S, ali i bratski Porsche Taycan. Cena: oko 100.000 evra.

Audi je napravio prvi veliki korak na tržištu električnih automobila sa modelom e-tron, a juče su predstavili dve nove, napokon serijske verzije: osnovnu GT i sportsku RS.

Električne kupe-limuzine pokreću dva elektromotora – na prednjoj i zadnjoj osovini, RS razvija 598 konjskih snaga i čak 830 Nm, a osnovni GT raspolaže sa 476 KS i 630 Nm obrtnog momenta.

Foto: Audi

Performanse su fantastične jer zahvaljujući takvoj snazi, kao i pogonu na svim točkovima, GT do 100 km/h stiže za 4,1 sekundu, dok sportskoj verziji RS treba još manje vremena, samo 3,3 sekunde.

Posebnim dizajnom e-tron GT-a Audi je povećao aerodinamičnost, a veliki točkovi i nisko težište garantuju vrhunsku upravljivost i stabilnost, posebno prilikom vožnje kroz krivine.

Foto: Audi

Dužina e-tron GT-a je 4,99 m, širina 1,96 m dok je visina samo 1,41 metar. Prtljažnik nudi respektabilan kapacitet od 405 litara.

Unutrašnjost je slična je ostalim luksuznim modelima iz Audija, a GT-a se ističe enterijerom bez kože napravljenim isključivo od recikliranih materijala. Kokpitom dominiraju dva ekrana dijagonale 10,1 i 12,3 inča.

Oba modela dolaze sa baterijom od 85 kWh koja podržava brzo punjenje, pa je dovoljno samo 5 minuta za domet od oko 100 km, dok je za dopunu 80 odsto kapaciteta potrebno nešto više od dvadeset minuta. Domet modela e-tron GT iznosi više od 488 km.

Foto: Audi

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)