Tesla dobija rivala: Nove glasine o Apple automobilu

Auto 11. dec. 202010:12
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Postoji namera da za par godina Apple i TSMC u SAD započnu proizvodnju čipova za Apple Car.

Apple je godinama bio poznat po tajnovitosti pri razvoju novih proizvoda, ali vremenom se to potpuno promenilo. Sada nam je mesecima pre predstavljanja novih modela telefona i tableta, manje-više poznato skoro sve što Apple priprema.

Jedna stvar oko koje je i dalje puno nepoznanica, delom zato što možda ni u samom Appleu nisu još odlučili šta će da naprave, tiče se tzv. Projekta Titan.

Saznajte još:

Radi se o velikom projektu sa kojim nameravaju da zakorače na tržište autonomnih automobila.

Projekat je pokrenut pre više godina, a do sada su oko toga kružile različite glasine – od toga da razvijaju automobil do toga da je o reč o tehnologiji za autonomnu vožnju, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Nakon što neko vreme o Projektu Titan nismo ništa čuli, ove nedelje je objavljeno je da je upravljanje tim odeljenjem preuzeo stariji potpredsednik za AI (Artificial Intelligence) i mašinstvo, a juče su objavljene nove i to vrlo interesantne vesti.

Saznajte još:

Prema njima, Apple sa proizvođačem procesora TSMC namerava da u SAD otvori pogon za proizvodnju čipova za Apple Car. I dalje nije jasno da li će to biti pravi automobil ili samo tehnologija, a još je zanimljivije to što se spominje „Apple Car model koji je sličan Tesli”.

Da li je ovo nagoveštaj da zaista možemo da očekujemo električni automobil sa simbolom jabuke koji će biti rival Maskovoj kompaniji, ili se ta sličnost odnosi na autonomni sistem upravljanja vozilom, još nije objašnjeno.

Objave kažu kako Apple i TSMC nameravaju da pokrenu zajedničku proizvodnju čipova za Apple Car negde do 2023. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar