“Crna magija”: Rimac C Two na elektromagnetnom testu (VIDEO)

Auto 05. dec. 202012:31
Podeli:
Foto:promo

Vrlo zanimljivo i neophodno testiranje, pogotovo kada su električni automobili u pitanju, sproveo je hrvatski proizvođač superautomobila na struju – Rimac je svoj snažni model “C Two” ubacio u posebnu test-komoru gde se merilo koliki je uticaj ovog modela na elektromagentno polje, odnosno koliko zrači.

Kada bi previše zračio to bi snažno uticalo na rad semafora, mobilnih telefona, saobraćajnih kamera i svih drugih elektronskih uređaja u okolini. Zato postoje propisi koji tačno određuju količinu zračenja.

Saznajte još:

Rimac C Two jedan je od najsnažnijih električnih automobila današnjice, pa je ovaj test bio vrlo značajan za dalji razvoj.

Pogledajte kako je prošao C-Two tokom EMC testa (ElectroMagnetic Compatibility), koji se među stručnjacima naziva i „crna magija“, jer se meri (nevidljivo) zračenje svih elektronskih uređaja u vozilu i njihov uticaj na okolinu. Kada električne automobile pokreću veliki i snažni elektromotori, EMC testiranje je posebno zanimljivo jer takvi modeli imaju najveći uticaj na okolinu od svih uređaja koje ljudi svakodnevno koriste.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar