Spektakl u Dubrovniku: Šta Bugatti dobija od Rimca? (VIDEO)

Auto 06. jul. 202111:38
Podeli:
Bugatti, Dubrovnik
Foto: Printscreen/YT/Rimac Automobili

Mate Rimac je juče objavio da kompanija Rimac Automobili preuzima upravljanje čuvenog francuskog brenda Bugatti i da će sedište nove zajedničke firme biti u Zagrebu. Prilikom svečanog događaja na tvrđavi u Dubrovniku na visini od 37 metara, održana je konferencija koju je prenosio čitav automobilski svet, a na kojoj su otkriveni i planovi za Bugatti u narednoj deceniji.

Ekskluzivni francuski brend je sada deo hrvatske Rimac Grupe, jer je u partnerstvu sa Rimac Automobilima formirana nova kompanija Bugatti Rimac LLC, odnosno d.o.o. Kao deo ovog zajedničkog poduhvata, Bugatti će imati pristup električnim pogonskim jedinicama i komponentama koje razvija Rimac. Međutim, izvršni direktor Mate Rimac rekao je da prvi potpuno električni Bugatti neće biti samo Rimac Nevera sa promenjenom karoserijom.

Bugatti, Dubrovnik
Foto: Printscreen/YT/Rimac Automobili

„Ono što neki ljudi očekuju jeste da uzmemo Neveru i zalepimo Bugatti logo na haubu i da na taj način postane Bugatti. To se neće desiti, to nećemo raditi. Ja sam ljubitelj automobila, i pored toga što želimo da napravimo profitabilnu kompaniju, nećemo samo reciklirati ono što već imamo”, rekao je Rimac.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rimac Automobili (@rimac_automobili)

„Nećemo samo restilizovati Chirona ili jednostavno dodati hibridni sistem kako bi napravili novi automobil. Razvijamo potpuno novi proizvod od nule jer mislimo da je to najbolji način, i taj automobil će i dalje imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem”, dodao je on.

Kako piše Autocar, i dalje nije jasno da li će osmolitarski W16 sa četiri turbo punjača koji pokreće Veyron i Chiron dobiti hibridni tretman kao deo ovog procesa tranzicije, ili će se u budućnosti koristiti neki drugi benzinski agregat.

Što se tiče njihove game, Bugatti će je proširiti i udaljiti se od svoje tradicije samo jednog automobila koja je aktuelna još od 1991. kada je predstavljen EB110. Očekuju se i modeli koji neće spadati u klasu hiperautomobila.

Mate Rimac je vešto izbegao odgovor u vidu konkretnih segmenata, ali je rekao da će novi modeli biti vrlo uzbudljivi i različiti i da će biti dostupni sa hibridnim i potpuno električnim pogonskim jedinicama.

Bugatti, Dubrovnik
Foto: Printscreen/YT/Rimac Automobili

„Mogu vam reći da će do kraja ove dekade biti potpuno električnih Bugatti automobila, ali isto tako mogu da vam kažem da će biti i motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali u hibridnoj formi”, objasnio je Rimac.

Kada su Rimca upitali da uporedi novi hibridni sistem sa onim koji je Lamborghini predstavio a koji se sastoji od V12 agregata i superkondenzatora, on je objasnio da je italijanska kompanija zapravo u svoju ponudu uvela blagi hibrid a da će se hibridni Bugatti modeli mnogo više oslanjati na električni pogon.

Više o postavci poslovanja nove firme, kao i o vlasničkoj strukturi pročitajte ovde.

Pogledajte kako je protekao događaj u Dubrovniku.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar