Ko je brži, Rimac Nevera ili hibridni Ferrari SF90? (VIDEO)

Auto 01. jun. 202115:37 > 15:58
Podeli:
Rimac, Rimac Nevera
Foto:Carwow

Mate Rimac danas je objavio da lansira serijsku verziju druge generacije hiperautomobila, s imenom Rimac Nevera, a kog smo već predstavili na našem portalu. Sada je ekskluzivno na YouTube kanalu objavljena i prva trka, gde se Mate u novoj Neveri takmiči sa Mat Watsonom iz Carwow-a koji vozi hibridni Ferrari SF90. Video već ima pola miliona pregleda.

Podsetimo da Rimac Nevera ima maksimalnu brzinu od 412 km/h, do „stotke“ stiže za 1,85 sekundi i košta 2 miliona evra.

Automobil je ime dobio po neočekivanoj i snažnoj mediteranskoj oluji, a rezultat je četiri godine razvoja Rimac C_Two modela, koji je uz poboljšanja i unapređenja svih komponenti i sistema sada predstavljen kao serijski model.

Neveru pokreću četiri elektromotora ukupne snage 1.914 KS i 2.360 Nm obrtnog momenta. Proizvodnja je ograničena na 150 jedinica, a isporuke kupcima kreću ove godine, piše Index.hr.

Nevera je najsnažniji serijski automobil i sa najboljim ubrzanjem do 100 km/h, bez obzira na vrstu pogonskog sklopa, kažu iz Rimac Automobila. Više o novom modelu iz Hrvatske pročitajte ovde.

Pogledajte neverovatnu trku Rimčeve Nevere i Ferrarija SF90, prvog plug-in hibridnog modela slavne italijanske firme, u kojoj je „pao“ i jedan svetski rekord!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar