Neki su se i prepali od zvuka Bugatti Bolide (VIDEO)

Auto 21. jun. 202116:52 > 16:54
Podeli:
Foto: Bugatti

Kada je Bugatti predstavio ovu gotovo nerealnu mašinu na točkovima automobilska javnost je danima prepričavala brojke koje je opisuju. Možda je najspektakularnija činjenica da ovde jedna mehanička konjska snaga ima zadatak da ponese svega 670 grama tereta. Najbrži Bugatti sada je konačno prikazan i uživo posetiocima Milano Monza Motor Showa, pa u videu na kraju teksta poslušajte zvuk W16 motora.

Okupljeni su mogli da vide i da čuju ovaj eksperiment na točkovima skrčkan u Bugattiju. Predstavnici kompanije su startovali motor pred publikom, a zvuk je bio takav da su pojedini ustuknuli od grmljavine 16-cilindarskog motora.

Podsetimo da je ovo trkačka mašina od svega 1.240 kg, koju pogoni monstruozni motor od osam litara sa 1.850 grlatih “konja”. I isto toliko Njutnmetara. Nije greška – zaista ima 1.850 Nm obrtnog momenta.

Najveća brzina ovog „francuza“ sa nemačkim pasošem je preko 500 km/h, a do „stotke“ stiže za 2,17 sekundi.

Ukratko, “bolide” je u stvari odgovor na pitanje šta bi bilo kad bi Bugatti napravio trkački hiperautomobil prema FIA bezbednosnim propisima. Detaljnije o ovom modelu pročitajte ovde.  

Poslušajte zvuk kakav proizvodi bez forsiranja motora:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar