Prve fotke najluksuznije limuzine na struju: Mercedes EQS

Auto 28. mar. 202111:38 > 11:50
Podeli:
Foto:Mercedes-Benz

Mercedes je danas otkrio kabinu svoje prve potpuno električne limuzine - EQS, koju mnogi smatraju najluksuznijim modelom na struju današnjice.

Najluksuzniji Mercedes dobija svoj treći nastavak. Posle S-Klase i Maybacha dolazi električni EQS, a ovo je prvi pogled u njegovu kabinu.

Odmah na početku da razjasnimo da je EQS električna luksuzna limuzina Mercedesa u domenu S-Klase. To je prvi model koji se temelji na modularnoj platformi za električna vozila više klase i imaće domet oko 700 km.

Foto:Mercedes-Benz

Mercedes nam sada otkriva niz inovacija koje će EQS predstaviti u automobilskom svetu, prenosi Index.hr. Krenućemo od bitnih stavki i istaći da automobil donosi preko 40 inovacija.

Prva na red dolazi aerodinamika. Rekordno nizak koeficijent otpora Cd iznosi 0.201, manje od ijednog serijskog automobila. Sledeća novost je tzv. Energizing Nature program relaksacije. Nešto važnija je HEPA filtracija vazduha u kabini.

Konačno dolazimo i do najuočljivije novosti, gigantski MBUX Hyperscreen, o čemu smo već pisali na našem portalu. Čitav prednji deo praktično je postao ekran. Širok je 142 cm, a aktivna površina iznosi 2.432 cm2. Ispod ekrana je 12 aktuatora. I, kao što se vidi, sada i suvozač pred sobom ima ekran.

Foto:Mercedes-Benz

Inače, u automobilu je ukupno 350 senzora koji nadziru svaki detalj tokom vožnje pa i same okoline. Na sve se nastavlja veštačka inteligencija, kao i sistem kojim upravlja moćni kompjuter sa naprednim procesorom i 24 GB RAM-a.

Dalje još slede neke inovacije koje kupcu možda nisu toliko bitne na prvi pogled, ali radi se o online ažuriranju i ambijentalnom zvuku u vožnji, i ponekoj dizajnerskoj novini.

Foto:Mercedes-Benz

Jedan od najboljih proizvoda automobilske industrije sa ponosom nosi nemački potpis: proizvodi se u najmodernijem Mercedesovom pogonu, u fabrici 56 u Sindelfingenu. Mercedes EQS na tržište dolazi u avgustu ove godine.

Više o svim Mercedesovim modelima na struju koji stižu, pročitajte ovde. 

Foto:Mercedes-Benz

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar