Mercedes pod naponom: Uskoro stižu skoro svi EQ modeli

Auto 14. dec. 202015:30
Podeli:
Foto: Promo

Iz Mercedesa su najavili da u prvoj polovini sledeće godine zvanično počinju sa proizvodnjom S-Klase na struju, odnosno luksuzne limuzine EQS u Nemačkoj. U istom periodu u Mađarskoj se startuje sa električnim SUV modelom EQB, dok se mali električni krosover EQA već proizvodi. Do 2022. u portfoliju nemačkog proizvođača biće osam potpuno električnih EQ modela.

Model EQS, prva električna luksuzna limuzina iz Mercedesa startuje u Zindelfingenu u Nemačkoj u prvoj polovini 2021. godine. Sa početkom proizvodnje električnog kompaktnog krosovera EQA u Nemačkoj, kao i odlukom da se EQB pravi u Mađarskoj, kompanija praktično kreće u pravu električnu ofanzivu, da bi do 2025. potpuno elektrifikovala čitavu gamu.

Saznajte još:

Osim ovih modela, počinje proizvodnja i EQE, električne biznis-limuzine, dok se SUV varijante kako za EQE, tako i za EQS očekuju 2022. a praviće se u SAD.

Svi novi EQ električni „mercedesi“ povezani su sa postojećim klasama ovog proizvođača koje su nam poznate, a radi lakšeg klasifikovanja, dajemo pregled noviteta i u zagradama njihove konvencionalne verzije.

 

EQA (A i GLA klasa)

EQB (B i GLB klasa)

EQC (C i GLC)

EQE (E i GLE)

EQS (S i GLS)

EQV (V-klasa)

Neki od ovih modela su već u proizvodnji ili su poznati od ranije, poput EQC ili EQV, a od nedavno i mali krosover na struju EQA, čija se premijera očekuje već u januaru, a o kome više možete saznati ovde.

Naš portal je već pisao o čitavoj EQ porodici, kao i o drugim Mercedesovim modelima čije verzije na struju možemo da očekujemo, a o njima pročitajte na ovom linku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar