Foto:BMW

Za one kojima je BMW serije 1 u top verziji M135i xDrive previše agresivan, iz bavarske fabrike stiže odgovor u vidu varijante “128ti”. Dolaziće isključivo sa pogonom napred, a namenjen je mladim vozačima koji žele da uživaju u vožnji BMW-a.

Sportski BMW oznake “128ti” imaće prednji pogon i 265 KS, a biće pozicioniran odmah ispod top verzije serije 1. Iako od najsnažnijeg M135i koji raspolaže sa 306 KS, novi kompaktni sportista ima 41 KS manje, to ga ne sprečava da obezbedi sjajno ubrzanje do 100 km/h i to za 6,1 sekundu.

Foto:BMW

Osim toga, novi model koji je trenutno na finalnim testiranjima na Nirgburgringu, donosi brojne modifikacije. “M” sistem sportskog oslanjanja obezbeđuje da novi model bude za 10 mm niži od standardnih, a i upravljanje je posebno podešeno za izraženu sportsku vožnju, pa je još preciznije i bržeg odziva.

Foto:BMW

Saznajte još:

“BMW 128ti” standardno dolazi opremljen osmostepenim Steptronic sportskim menjačem i Torsen diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem kako bi obezbedio više trakcije na prednjoj osovini.

Osim toga, “128ti” je za 80 kg lakši od najsnažnije verzije koja ima pogon na svim točkovima. Na tržištu se očekuje od novembra ove godine, kada će biti poznata i cena.

Foto:BMW

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar