Foto:Volkswagen

Legendarni Passat će svoju karijeru nastaviti isključivo u karavanskoj verziji, a naslednik limuzine trebalo bi da bude električni model najavljen konceptom ID. Aero. Volkswagen je sada najavio premijeru ovog automobila za 3. januar sledeće godine.

Tokom prethodnih nekoliko godina, CES sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu koji se održava svakog januara, postao je popularan događaj za proizvođače automobila za predstavljanje nove tehnologije, pa čak i novih modela. Jedan takav će upravo biti predstavljen od strane Volkswagena, koji je saopštio da će sledeće nedelje objaviti informacije o najnovijem članu svoje električne porodice.

Ključna reč je objava, jer neće biti predstavljena serijska verzija. Prema nemačkom proizvođaču, biće predstavljena kamuflirana varijanta novog električnog automobila, zajedno sa zvaničnim imenom. To znači da će najverovatnije debitovati produkcijska verzija (sa kamuflažom) ID.Aero koncepta koji je predstavljen krajem juna.

Foto:Volkswagen

Prototip serijske verzije je već primećen u saobraćaju, prilično kamufliran, tako da bi zvanično saopštenje uz predstavljanje produkcijske varijante u novoj kamuflaži, zajedno sa zvaničnim imenom, bilo idealno za CAS sajam u Las Vegasu.

Ukoliko se zaista radi o serijskoj verziji modela ID. Aero, verovatno se neće previše razlikovati od koncepta. Očekuje se koeficijent otpora vazduha od svega 0,23 Cd, što će značajno doprineti maksimalnom dometu od 620 kilometara. Još uvek nisu poznati detalji koji se tiču snage i obrtnog momenta, ali se veruje da bi ovaj model mogao da dobije naziv ID.7.

Sajam CES u Las Vegasu će za posetioce biti otvoren od 5. do 8. januara, ali će Volkswagen predstaviti svoj novi model 3. januara. Novo vozilo će zajedno sa modelima ID.4 i ID.Buzz biti izloženo na štandu nemačkog proizvođača tokom celokupnog trajanja ove manifestacije.

Bonus video: Krećete automobilom na zimovanje? Ove stvari morate da znate