Foto: Volkswagen

Prosečni srpski vožač i ljubitelj marke Volkswagen ovo neće lako podneti.

Kao da nam u Srbiji nije dovoljno teško palo to što je Passat limuzina otišla u istoriju (ostao je samo kao karavan), još sad žele i samo legendarno ime da bace u zaborav.

Foto: Volkswagen

Šalu na stranu, izbacivanje imena Polo i Passat iz ponude Volkswagen-a se ne razmatra previše ozbiljno, ali u ovom trenutku njihov opstanak zapravo nije garantovan.

Foto: Volkswagen

Jedan od menadžera u Volkswagen-u Thomas Schäfer je nedavno potvrdio da je budućnost modela Polo, pa čak i Passat, za sada neizvesna. Po rečima Schäfer-a, ne razmatra se ukidanje ovih modela iz ponude, ali samo još nije definitivno da će ova imena preživeti tranziciju.

Foto: Volkswagen

Kako je saopšteno, budućnost nekih imena modela je zacementirana. Po rečima menadžera nemačkog brenda, ta imena su tokom decenija postala ikone i bilo bi nerazumno odreći ih se.

S druge strane, imena Passat i Polo, iako su tu decenijama, nemaju takav kultni staus i tek naknadno će biti sigurno kakva im je budućnost.

Foto: Volkswagen

Kako navode u Volkswagen-u oznaka ID, dodeljena električnim modelima, već je postala dovoljno poznata i neka je vrsta brenda za sebe, tako da je izgledno da će u nekoj daljoj budućnosti da osvane ID Golf.

Ipak, isto to nije sigurno kada su u pitanju Passat i Polo. Po rečima čelnika Volkswagen-a, ta imena imaju težinu, ali pitanje je da li će to biti dovoljno da „prežive“ tranziciju.

Kojih imena VW nikako ne želi da se odrekne, saznajte ovde.

Bonus video: Vozili smo novi Peugeot koji je miks limuzine, karavana, fastback-a, krosovera…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar