Prvi pogled na EQA – Mercedesov najmanji model na struju

Auto 16. nov. 202016:09
Podeli:
Foto: Promo

Mercedes-Benz je već najavio pravu revoluciju u segmentu električnih modela, pa se u narednom periodu očekuje nekoliko noviteta iz EQ porodice. Najmanji među njima biće EQA, koji stiže sledeće godine.

Iako je prvenstveno bilo reči da će kompaktni Mercedesovi modeli na struju stizati tek od 2025. godine, danas je nemački proizvođač prikazao video u kom za sledeću godinu najavljuje najmanji model na struju EQA.

Ovaj model će po osnovi i dimenzijama biti pandan GLA klasi. Dakle, reč je o malom krosoveru ali sa električnim pogonom, i naravno, nešto drugačijim dizajnom.

Pogledajte kratku video-najavu:

Podsetimo da će se budući Mercedesovi EQ modeli na struju razvijati na dve platforme: EVA za gabaritne modele i MMA za srednje i kompaktne električne modele. Na drugoj će biti bazirani EQA (GLA klasa) i EQB (GLB klasa).

Spekuliše se da bi EQA mogao da koristi dva elektromotora (na svakoj osovini po jedan), ukupne snage 268 KS. Takođe, očekuje se da domet bude oko 400 km.

Saznajte još:

Dok čekamo na većinu noviteta, pojedini električni „mercedesi“ već su poznati javnosti, a to su: EQC (električni GLC), zatim EQV (V-klasa na struju), kao i EQS čija se premijera uskoro očekuje.

EQS će praktično biti S-klasa na struju o kojoj je Nova.rs portal već pisao, pa detalje o luksuznoj limuzini, koji su do sada poznati saznajte na ovom linku.

Pogledajte i prve špijunske kadrove iz vožnje najmanjeg Mercedesa na struju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar