Počela finalna testiranja Mercedesove S-klase budućnosti

Auto 21. sep. 202013:09
Podeli:
Foto: Twitter/carwow

Jedan od modela koji se očekuje sa posebnom pažnjom jeste Mercedes EQS, koji će biti električni pandan “S-klasi”, a kome će glavni rivali biti Teslin “model S” i “porsche taycan”. “S-klasa” budućnosti “uhvaćena” je tokom finalne test faze, kada se poslednje provere obavljaju tokom vožnje u realnom saobraćaju.

Budući Mercedesov model, prikazan je kroz koncept “vision EQS”, a koji je još tad najavio dizajnerski i tehnološki pravac u kome će se kretati razvoj “S-klase” budućnosti.

Vision EQS concept, Foto: Promo

Koliko će pravi model ličiti na futuristički koncept saznaćemo sredinom sledeće godine, kada se očekuje premijera, ali prema fotografijama kamufliranog modela možemo da zaključimo koliko je inspiracija uticala na finalni proizvod.

Mnogo je više aerodinamičan od “S-klase”, vidi se poznata dugačka i zaobljena linija krova u kombinaciji sa niskim prepustima, pa se jasno otkriva sportski stil limuzine u formi kupea.

Foto: Twitter/carwow

Saznajte još:

Kako navodi Carwow, vrlo je moguće da finalni proizvod neće imati svetleću masku hladnjka prikazanu na konceptu, jer se na slikama samo donekle vidi veliki “gril”.
Takođe, fotografije maskiranog modela otkrivaju i kako bi zadnja svetlosna grupa mogla da izgleda. Iako je zadnji kraj dobro sakriven, vidi se da su integrisana u karoseriju, a čini se da će se zadnje svetlo protezati celom širinom vozila.

Foto: Twitter/carwow

Pitanje je i da li će kabina prikazana na konceptu “vision EQS” (na slici) biti baš toliko futuristička ili će ipak najviše elemenata preuzeti sa nove “S-klase.”

Vision EQS, Foto: Promo

Zna se da će to biti najluksuzniji model sa znakom zvezde, takođe inspirisan enterijerom sa jahti, a koristiće MBUX sistem, mnogo ekrana i komandovanje glasom.

Pokretaće ga dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini, a ukupna snaga iznosiće 469 KS. Do 100 km/h sportska limuzina stizaće sa samo 4,5 sekundi, dok će domet biti oko 700 km/h.

Vision EQS, Foto: Promo

 

Što se tiče tehnologije, vožnja će moći da bude i autonomna, kada će “EQS” sam da upravlja, ubrzava, koči i održava se u traci. Moguće je da će, kao i “S-klasa”, imati upravljanje na sva četiri točka kako bi bio okretniji u gradskim uslovima vožnje.

Vision EQS, Foto: Promo

 

Očekivana početna cena biće nešto ispod 100.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar