Foto:lorenzo marcinno/alfa romeo

Italijanski brend sprema velike promene, plan ubrzane elektrifikacije je gotov, očekuje se veliki broj novih modela, a pored toga, stiže i novi šef dizajna od kojeg se puno očekuje.

Alfa Romeo ovih dana slavi 111. rođendan, a ovaj brend slavnog imena i tradicije u zadnje vreme ne beleži preteran uspeh na tržištu. Kako bi se to promenilo, čelnici Stellantis Grupe rešeni su da ovaj brend usklade sa trenutnim automobilskim trendovima, što u principu znači elektrifikacija game.

Radikalne promene započele su ove godine kada je na čelo Alfa Romea došao Jean-Philippe Imparato koji za cilj ima da ovu marku vrati na staze starog uspeha. Međutim, kada se zna koliko je izgled automobila važan za ovaj brend, dolazak novog dizajnera možda je podjednako važna promena.

Alejandro Mesonero-Romanos će od 1. jula preuzeti mesto šefa dizajna Alfa Romea, a radi se o čoveku koji je izvršio renesansu u Seatu. Dizajnirao je brojne modele španske kompanije koji su predstavljeni prethodnih godina, uključujući i Formentor i Tavascan koji su deo zasebnog brenda Cupra.

Foto:promo Alfa Romeo

Pred njim je težak i ozbiljan posao, jer će pored zahteva modernog dizajna morati da ispoštuje i dugu tradiciju Alfa Romea. Kada govorimo o tradiciji, plan italijanske kompanije je da neke legendarne automobile iz svoje prošlosti otelotvori u modernom izdanju sa električnim pogonom. Imparato je nedavno u izjavama za medije govorio o mogućnosti da nova električna perjanica ponude Alfa Romea dobije ime dobro poznato ime – GTV.

Kako saznaje Autocar, Alfa Romeo GTV mogao bi da ima retro izgled u modernom karoserijskom obliku kupea sa četvoro vrata, nešto poput BMW-a Serije 4 Gran Coupe. Što se pogona tiče, sigurno je da će imati potpuno električnu verziju, a postoji mogućnost i hibridnih sistema.

Glavna konkurencija u ovom segmentu bili bi Tesla Model 3 i nedavno predstavljeni BMW i4. Pored toga, u naredne dve godine očekuje se da na tržište stignu dva nova krosovera, Tonale i Brennero, dok se spominje da bi i legendarni Spider kao i gradski automobil Mito mogli da dobiju svoja moderna izdanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)