Otkriveno: Kako je Volkswagen pokušao da kupi Alfa Romeo

Auto 21. jun. 202110:47 > 13:09
Podeli:
Foto: Alfa Romeo

Prema poslednjim izjavama izvršnog direktora grupe Stellantis, Carlosa Tavaresa, može se zaključiti da je konkurencija u više navrata želela da preuzme vlasništvo nad brendom Alfa Romeo, a najozbiljniji je bio Volkswagen 2018. godine.

Kako izvori Autocar-a navode, kontakt je uspostavljen između Volkswagena i FCA Grupacije tokom 2018. po ideji Ferdinanda Piëcha. Bivši direktor Volkswagena često je pričao pozitivno o Alfi, na primer tokom Salona automobila u Parizu 2011. kada je smatrao da bi ovaj brend mogao da procveta kada bi bio u vlasništvu VW Grupe, pa je čak tada rekao da bi Porsche mogao da upravlja italijanskim brendom.

Do 2018. Piëch više nije imao glavnu reč u svakodnevnom radu Volkswagena, ali izvori tvrde da je i dalje bio rešen da kupi Alfa Romeo. Njegovo interesovanje je skočilo kada je investiciona kompanija ADW Capital Management, dugogodišnji vlasnik akcija u FCA, predložila da bi brend Alfa Romeo mogao da uz nekoliko promena dostigne nivo Ferrarija.

Kontakt je uspostavljen u junu 2018. godine, po željama Ferdinanda Piëcha. Mike Manley, koji je tada preuzimao mesto direktora FCA Grupacije i Herber Diess, šef Volkswagena sastali su se kako bi pričali o potencijalnoj saradnji. Međutim, kada je Diess pitao da li je Alfa Romeo na prodaju dobio je kratak i jednostavan odgovor – ne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar