Seat restilizovao Aronu: Gradski krosover sada je moderniji

Auto 16. apr. 202115:27 > 15:32
Podeli:
Seat, Arona, auto, automobil
Foto: Seat

Posle četiri godine na tržištu Seat Arona je blago stilski unapređena spolja i iznutra, a nudi i nove funkcije povezanosti.

Prikazana je istovremeno kada i osvežena Ibiza, o kojoj smo nedavno i pisali na našem portalu. Seat Arona je od lansiranja pa do danas, prodata u više od 350.000 primeraka, i važi za jedan od najpopularnijih krosovera španskog proizvođača.

Najveće izmene primećuju se u kabini koja dosta podseća na onu u modelu Leon. Sada je tu novi multimedijalni sistem od 8,25 ili 9,2 inča, kompatibilan sa Apple i Android uređajima, prenosi Autocar.

Seat, Arona, auto, automobil
Foto: Seat

Za razliku od Leona, Arona je zadržala prave, fizičke komande klima-uređaja. U top paketima opreme (FR Sport i Experience Lux), Arona dolazi sa 10,25-inčnom digitalnom instrument tablom i volanom presvučenim Nappa kožom.

Spolja je nova Arona sada nešto robusnija, ima drugačiju prednju masku, srebrni branik, dok su maglenke sada na novoj poziciji, a prednja i zadnja svetla su standardno u LED tehnologiji.

Pozadi je dobila novi mali spojler i difuzor i, kao Ibiza i Leon, naziv modela ispisan je u stilu rukopisa.
Spremne su nove boje i novi dizajn točkova od 17 i 18 inča.

Seat, Arona, auto, automobil
Foto: Seat

Od sistema asistencije, Arona je dobila pomoć pri parkiranju, upozorenja na vozila u “mrvom” uglu, kao i adaptivni tempomat u kombinaciji sa održavanjem vozila u traci.

Što se tiče motora, dizel verzije su prošle godine izbačene iz ponude, pa je nova Arona dostupna sa 4 turbobenzinske varijante: 3 trocilindraša od jednog litra i jedan četvorocilindarski zapremine 1,5 litara, raspona snage od 95 do 150 KS. Osnovni model je uparen sa petostepenim manuelnim menjačem, dok 6-stepeni i DSG dolaze u višim paketima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar