Cupra Formentor, Foto:Cupra

Atraktivni modeli brenda Cupra su nam izgleda sve bliži. Do sada je ova marka nekako stidljivo bila prisutna na našem tržištu, ali sada se stvari otvaraju, što bi trebalo da znači da ćemo, uz Leona i Ateku, moći da vidimo i nove modele, prvenstveno SUV Formentor.

Svako ko ceni dinamičnu vožnju, zna da su Seatovi modeli po tome poznati. Korak dalje napravio je brend iz grupe Seat – Cupra. Nekada poznat po doradi španskih automobila u smislu performansi, Cupra je već neko vreme samostalni igrač koji razvija modele atraktivnog dizajna i sportskih performansi.

Otkako se odvojila od Seata 2018. godine, do danas je zabeležila sjajne prodajne rezultate, kao i veliku zainteresovanost za prvi samostalno razvijen SUV model Formentor.

Novost da će ovaj brend postati prisutniji kod nas govori i to što sada prvi put imamo i zvanični Cupra sajt na srpskom jeziku (cupraofficial.rs). Podsetimo da je Cupra od strarta ciljala na urbane ljude koji vole sportske automobile i koji nemaju potrebu da se dokazuju kupovinom tradicionalnih premijum brendova.

Tako su razvili SUV Formentor, koji je imao zapažen uspeh na nedavnom izboru Automobila godine u Evropi, a uskoro stiže i prvi električni sportski model za grad – Cupra Born. Kako je proteklo testiranje ovog modela u surovim uslovima arktičkog kruga, pogledajte ovde.

Pored ovih samostalno razvijenih modela, Cupra je već poznata i po snažnom SUV-u baziranom na modelu Ateka (300 KS), kao i atraktivnom hečebku Leon, koji ima i posebne Competicion i E-Racer trkačke verzije.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)