BMW kompletirao Seriju 4 – stigao je i Gran Coupe

Auto 11. jun. 202111:50
Podeli:
Foto: BMW

Verzija sa četvoro vrata na tržište stiže u novembru ove godine, a najsnažnija verzija M440i će razvijati 374 konjskih snaga. Postavljena je na istu CLAR platformu kao i električni model i4, što znači da ima značajno unapređenu aerodinamičnost.

Serija 4 dobila je i svoj četvrti model, pored kupe i kabrio verzije, kao i električnog i4, sada je predstavljen i Gran Coupe sa četvoro vrata. BMW navodi da je unapređeno upravljanje u poređenju sa prethodnikom i da će gama benzinskih i dizel motora dobiti pomoć električne energije u vidu blagog hibrida.

Foto: BMW

Kao i sa ostalim verzijama Serije 4, bavarska kompanija je želela da napravi dizajnersku razliku od Serije 3 sa kojom ima dosta sličnosti, pa je i Gran Coupe dobio kontroverznu masku hladnjaka u obliku bubrega.

Foto: BMW

Sa dužinom od 4.783 mm, novi model je 143 milimetra duži od prve generacije Serije 4 Gran Coupe. Pored toga, širi je i viši što doprinosi prostranosti u kabini, kao i zapremini prtljažnika koja je veća za 39 litara i sada ima 470 litara upotrebljivog prostora. Dizajn je aerodinamički optimizovan i prema BMW-u zajedno sa novom tehnologijom šasije sportski karakter automobila dolazi do izražaja.

Foto: BMW

BMW Serije 4 Gran Coupe biće dostupan sa tri benzinska modela i dva dizela koji će imati pomoć električne energije u vidu blagog hibrida. Pogon je u zavisnosti od želje kupaca na zadnjim ili na svim točkovima, a u vrhu ponude nalazi se M440i kojeg pokreće trolitarski linijski šestak.

Poput ostatka game serije 4, i najsnažnija verzija modela Gran Coupe dobila je asistenciju elektromotora koji smanjuje potrošnju i emisiju štetnih gasova.

Pored toga i neznatno poboljšava performanse, pa M440i isporučuje 374 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h dok je za ubrzanje do stotke potrebno 4,7 sekundi.

Foto: BMW

Kako piše Autocar, ova verzija dolazi na britansko tržište tokom novembra a početna cena za ulazni model 420i iznosi 40.465 funti, što je oko 47 hiljada evra. Po prvi put, BMW razvija i M4 Gran Coupe, koji bi trebalo da se pojavi tokom sledeće godine. Njega bi, poput modela M4, trebalo da pokreće trolitarski benzinac sa šest cilindara koji u Competiton izdanju razvija 510 konjskih snaga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar