Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Privatna arhiva

Slučaj jezive smrti Vladana Radosavljevića (62), kog su 4. januara u Velikoj Ivanči nasmrt izujedali vlasnički psi koji su pobegli iz jednog dvorišta, ponovo je u fokus javnosti stavio ovo mladenovačko selo koje je poznato po stravičnim događajima. Pre nešto manje od 10 godina u Velikoj Ivanči je u krvavom piru ubijeno 13 osoba, među kojima i dvogodišnje dete.

Vladan Radosavljević Foto: Nova S

Dok tužilaštvo i policija ispituju sve okolnosti oko jezivog slučaja koji se 3. januara odigrao u Velikoj Ivanči, na Kosmaju, kada su tri vlasnička psa navodno izašla iz dvorišta i napala Vladana Radosavljevića koji je u tom trenutku šetao sa suprugom, usled čega je nesrećni čovek preminuo na licu mesta, a žena povređena, javnosti u Srbiji ponovo je zaparala uši informacija da se sve odigralo u zloglasnoj Velikoj Ivanči, mestu za koji je cela Srbija čula nakon što je aprila 2013. godine Ljubiša Bogdanović pobio pola sela.

Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Događaj koji će se godinama prepričavati odigrao se u ranim jutarnjim časovima, kada su meštani mahom spavali. Ljubiša Bogdanović je kobnog jutra dohvatio pištolj i krenuo u krvavi pohod – najpre je u svojoj kući ubio sina Branka (42), a potom i majku Dobrilu Bogdanović (83), a svoju suprugu Javorku (76) je ranio.

Potom je krenuo ka kući svojih komšija – u kući porodice Despotović, njegovih komšija, ubio je supružnika Mikaila (67) i Milenu (61), ali i njihovog sina Gorana (24), snaju Jovanu (21) i unuka Davida (2). Kako se kasnije prepričavalo, dečačića je izrešetao u majčinom naručju, sa tri hica.

Ubica Ljubiša Bogdanović, Foto: Privatna arhiva

Ni tu se nije zaustavio, pa je dalje ubio komšinicu Ljubinu Ješić (64), njenog sina Miloša Ješića (46), komšiju Velimira Mijailovića (78), njegovu suprugu Olgu (79), zatim rođaku Draganu Stekić (50) i njenu majku Danicu (78).

Krvavi pir trajao je oko pola sata, a završio se dolaskom policije koju su prestravljeni meštani pozvali. Verovatno videvši da će se uskoro naći sa one strane rešetaka, Ljubiša je pištoljem pokušao da presudi sebi. Ispalio je hitac, ali je preminuo tek četiri dana kasnije u bolnici.

Niz pitanja koja su se pronela zajedno sa vešću o užasnoj smrti 13 osoba i danas, gotovo deceniju kasnije, nemaju odgovore. Šta se kobnog dana dogodilo, pa je Ljubišu nateralo na ovakav čin, šta mu je prethodilo i šta su mu nedužni ljudi skrivili, samo su neki od njih.

Foto: Vesna Lalić

Govorkalo se da se Ljubiša tog jutra posvađao sa sinom, da je po sredi nekakva žena, ali se pominjala i istorija duševnih bolesti u njegovoj porodici. U svakom slučaju, selo Velika Ivanča do danas se nije oporavilo od gubitka. Pojedine kuće su ostale bez ognjišta, ulice su ispražnjene, a groblje puno komšija i rođaka kojima je Ljubiša presudio.

Među njima nalazi se i mesto na kom Ljubiša počiva, a povremeno mu neko, najverovatnije supruga, ostavlja kraj grobnog mesta kafu, sveže cveće, vodu i po koju čašicu rakije.

Zbog smrti novinara privedena žena koja je čuvala pse

U međuvremenu, zbog smrti Vladana Radosavljevića policija je privela Violetu M. (50) koja je privremeno čuvala pse koji su napali i usmrtili Radosavljevića. Njoj se na teret stavlja da je počinila krivično delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz nehata. Violetu je uhapsila mladenovačka policija po nalogu OJT u Mladenovcu.

Bonus video: Mesto napada u Velikoj Ivanči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar