Podeli
Voja Brajović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Šta čini čoveka da ima tremu? Upravo osećanje odgovornosti da budemo bolji nego što možemo", govori za Nova.rs glumac Voja Brajović.

Glumac Voja Brajović, prisetio se za Nova.rs svoje prve uloge iz  Amaterskog društva Abraševic iz Valjeva. Kako je ispričao u kratkom razgovoru za naš portal, tada je imao samo šesnaest godina.

PROČITAJTE JOŠ

“Neću da govorim o profesionalnim ulogama jer ih ima mnogo za 52 godine mojih aganžmana, ali sećam se prve uloge iz Amaterskog društva Abraševic iz Valjeva”, započeo je Brajović za Nova.rs, a potom dodao:

“Igrao sam Boška Jugovića u Banović Strahinji. Šta bih upamtio? Imao sam 16 godina. Glumci moraju da se sećaju. To su prva uzbuđenja, prve radosti, prve treme, prvi strahovi, prve odgovornosti… Šta čini čoveka da ima tremu? Upravo osećanje odgovornosti da budemo bolji nego što možemo, da se ne obrukamo i ne razočaramo. Nikad nisam pitao kakav sam bio nego da li sam se obrukao ili izneverio očekivanja.”

Pored njega, za Nova.rs je o svojoj prvoj ulozi pričao i glumac Gordan Kičić. On je glumio u filmu “Do koske”, kada je tumačio lik Ercega.

“Imao sam neverovatno kratko filmsko vreme, ubili su me u roku od minut i po. Došao sam i imao scenu i doveo porodicu na premijeru, mamu, tatu, babu i dedu i odmah su me ubili. To je bio prvi film Bobana Skerlića, nas sa klase je uzeo trojicu ili četvoricu”, prisetio se Kičić za Nova.rs i potom dodao:

“Imao sam tremu prvi snimajući dan, Boban Piros mi je lepio fulminate, snimali smo iz dva kadra, jer je morao u kontinuitetu da ide tekst i pucanje. Sećam se da je taj fulminat bio na levoj strani… imao sam 18 godina, bio sam druga godina akademije, nisam znao kako će to da izgleda, i kada je pukao taj fulminat, zujalo mi je u ušima. To je bilo moje prvo filmsko iskustvo, ukratko”, kroz smeh je rekao Kičić.

Gordan Kičić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar