Vanvremenska ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića

Showbiz 20. avg. 202020:38 > 20:38
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Legendarni glumac srpske kinematografije Dragan Nikolić, danas bi napunino 77 godina, ali da je živ, danas se u njegovom domu ne bi proslavio ovaj dan, jer rođendane nikada nije slavio zbog velike porodične tragedije.

Naime, na današnji dan, 20. avgusta i baš na rođendan Dragana Nikolića, umro je njegov stariji brat Miroslav, zbog čega Gaga nikada više nije proslavljao svoj rođendan.

Foto: Printscreen

Gaga je važio za jednog od najboljih srpskih glumaca, a pored brojnih nezaboravnih uloga, njegov život je obležila i velika ljubav sa glumicom Milenom Dravić.

Milenu i Dragana spojio je film. Upoznali su se na snimanju „Horoskopa“, 1969. godine, a dve godine kasnije, tokom snimanja filma „Kako su se volele dve budale“.

PROČITAJTE JOŠ

Venčali su se poslednjih dana decembra 1971. godine, i njihovam ljubav je trajala punih 45 godina, sve do Nikolićeve smrti koju do poslednjeg dana nije prežalila.

Mnogi govore da se takve ljubavi nikada ne završavaju i da njihova i dan danas živi kroz sve što su uradili i rekli jedno za drugog – jednostavno pravi primer reči „zauvek“.

Dragan Nikolic i Milena Dravic dekorisu jednu od beogradskih fasada
Dragan Nikolić i Milena Dravić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao“, ispričala je Milena jednom prilikom.

Dragan je o Mileni govorio uvek na poseban način, i činilo se da je iz dana u dan sve više voleo.

„Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću“, govorio je pokojni Dragan Nikolić.

Foto: Zoran Lončarević

Jedno drugom su bili najveća podrška, ali i najveći kritičari, ali sve su znali da rade umereno.

„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi“, istakao je Nikolić svojevremeno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.