Milena Radulović, Miloš Timotijević, Danijela Štajnfeld podržali protest protiv Informera Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Zoran Lončarević/Nova.rs/N1

Oni su podržali proteste protiv tabloida koji je na naslovnu stranu stavio višestrukog silovatelja.

Vest da je serijski silovatelj Igor Milošević pušten na slobodu uznemirila je domaću javnost, ali je dodatni šok usledio nekoliko dana kasnije kada je režimski tabloid Informer odlučio da mu ustupi medijski prostor.

PROČITAJTE JOŠ

Uz izgovor da je u pitanju „pravo novinarstvo“ i da slično praktikuju vodeće medijske kuće poput BBC-ja, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević je pokušao da opravda ovaj potez, ali bezuspešno. Javnost je ujedinjena da je Informer ovoga puta zaista dotakao dno i da bi ovaj potez trebalo ne samo osuditi, već i preduzeti određene mere kako se slično nikada ne bi ponovilo.

Iako je prvi čovek Informera pokušao da se „opere“ nakon sramnog poteza, ispred redakcije se pre nekoliko dana okupio veliki broj besnih građana i građanki, a danas je protest ponovljen.

U jeku ovog događaja oglasio se veliki broj poznatih ličnosti koje su odlučile da se glasno usprotive retraumatizaciji Miloševićevih žrtava, kao i korišćenja senzacionalizma radi „bolje prodaje“ novina.

Glumica Bojana Novaković je već duže vreme i aktivistkinja, a ovog puta je glasno podržala protest protiv uređivačke politike Informera.

Ona je na svom Instagram profilu podelila snimak sa prvog protesta ispred redakcije pomenutog tabloida, na kojem je govorila jedna aktivistkinja. Taj snimak je na Bojaninom nalogu pregledan preko dva miliona puta, a glumica je i nakon toga nastavila da obaveštava svoje pratioce o ovom dešavanju.

Glumica Milena Radulović je danas odlučila da se pojavi na protestu, te je sa koleginicom Ivom Manojlović došla ispred redakcije Informera.

„Nijedna žena više“ i „Nijedan tabloid više“, neke su od poruka koje je poslala putem svog Instagram profila.

FOTO: Printscreen/Instagram/mileena_radulovic

Glumac Miloš Timotijević je putem Instagrama podelio poziv na današnji protest:

FOTO: Printscreen/milosdtimotijevicofficial

Isto je uradila i Danijela Štajnfeld, koja je uz najavu protesta napisala i nekoliko reči:

„Sutra! U kola, u autobuse, put pod noge do redakcije Informera. Odbrana od nasilja se neće desiti preko lajkovanja i šerovanja! Dosta je bilo! Svi na protest! Idemo!“, napisala je glumica.

FOTO: Printscreen/Instagram/danijelastajnfeld

Glumica Marina Ćosić takođe je na Instagramu podelila poziv na protest ispred redakcije Informera:

FOTO: Prinstcreen/Instagram/marinacosic

Podsetimo, Informer je pre nekoliko dana na naslovnoj strani objavio intervju sa Igorom Miloševićem, višestrukim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu. Osim njegove pisane „ispovesti“, pomenuta produžena ruka vlasti je na svom Jutjub kanalu silovatelju dala medijski prostor i u vidu video intervjua.

Tada je Milošević izneo brojne zastrašujuće pretnje, a javnost je posebno bila zgrožena njegovim „savetima“ budućim žrtvama da se manje opiru kako bi ih „manje bolelo“.

Milošević je juče uhapšen nakon što je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu dostavljena krivična prijava od strane Informera, a kao razlog navedeno je krivično delo ugrožavanje sigurnosti novinarki koje su vodile razgovor sa njim.

BONUS VIDEO: Protest ispred Informera 10.01.2022.

Komentari

Svi komentari (1)