Foto: Printscreen / Youtube

Jutjuberke Anđela i Nađa Đorđević su pronađene nakon celog dana potrage. To da su nestale, ali i da su pronađene, objavio je njihov otac Zoran, koristeći njihov jutjub kanal, a poštujući zakonski rok od 48 sati pre nego policija raspiše potragu za nestalim licima.

Zoran je otkrio da su one odlučile da „napuste porodicu“, odnosno da napuste njega. Tvrdi da je šokiran i da se nije nadao da će se ikada nešto ovako desiti.

PROČITAJTE JOŠ

„Anđela, Marija, Nađa i Tina su dobro. Javile su se mom bratu i rekle su da su napustile mene. Kao i svaka porodica, i mi smo imali probleme, iskreno nisam mislio da su to toliko veliki problemi. Nisam sa njima u kontaktu, isključeni su svi telefoni, ne mogu da ih dobijem. Pokušao sam i preko njihovih prijatelja da ih pronađem, ali su isključile lokaciju“, rekao je on.

„Rekle su da su žive i zdrave, ali da ne žele da više žive sa mnom. Nisam imao šta da kažem, jurio sam ceo dan, tražio ih… Molim Boga da su žive i zdrave, a to što ne žele da žive sa mnom nema veze. Zašto je to tako ne znam, proći će vreme, valjda će se javiti“, rekao je on.

Anđela i Nađa su devojke iz Požarevca, koje žive u Parizu i koje dominiraju balkanskom Jutjub zajednicom, a uspeh im je došao vrtoglavo. Sudeći po sajtu „socialblade.com“, one mesečno od Jutjuba inkasiraju najmanje 5.000 dolara.

Samo nekoliko dana pre „misterioznog nestanka“, Anđela se svojim pratiocima požalila da je ispred svoje kuće videla nepoznatog muškarca koji je posmatrao baš njihovu kuću u Parizu.

Činjenica da je njihov otac koristio njihov Jutjub kanal i da je prvo obavestio njihove pratioce o nestanku, o čemu su kasnije pisali svi domaći i regionalni mediji, te da je kroz dvanaest sati objavio i da su one „pronađene“ – a da se popularne Jutjuberke, iako – na sreću – žive i zdrave, nisu oglašavale na svojim profilima na drugim društvenim mrežama, izazvala je lavinu sumnje kod pratilaca ovakvog sadržaja.

Komentari na mrežama sugerišu da su jutjuberke u dogovoru sa svojim ocem lažirala čitav nestanak kako bi dobile na popularnosti – pažnju medija, dodatne preglede, lajkove i klikove.

Pojedinim korisnicima društvenih mreža je cela priča od samog početka bila sumnjiva. Njihov otac je navodio da su one nestale u Parizu, a da je njihova majka i sestričina nestala u drugom gradu u isto vreme. Zakoni nalažu da se čeka 48 sati pre nego se nestanak prijavi policiji, te da tek nakon isteka takvog vremenskog okvira nadležni organi mogu da krenu u potragu za nestalim licima.

Zoran, otac dve jutjuberke, prvo je o nestanku obavestio pratioce ove dve devojčice, koristeći njihov Jutjub kanal i snimajući video, a nakon što su to preneli svi mediji, on se ponovo oglasio tvrdeći da su pronađene.