Foto:Milan Maricic/ATAImages/Shutterstock

Nije Karleuša.

Razvoj veštačke inteligencije neke plaši, dok se drugi raduju svim pogodnostima koje ona donosi. I dok čekamo neminovne promene i mogućnost da usled razvoja pametnih sistema ostanemo bez posla – nije na odmet malo se i zabaviti.

PROČITAJTE JOŠ

Sve popularniji ChatGPT nije dostigao taj nivo da na njega u potpunosti možemo da se oslonimo, ali daje zanimljive odgovore na različita pitanja.

Postavili smo mu pitanje ko je najveća pop zvezda u Srbiji, a prema analizi ovog sistema na prvom mestu je Željko Joksimović.

„Od mog poslednjeg ažuriranja znanja u septembru 2021. godine, jedna od najistaknutijih srpskih pop zvezda bio je Željko Joksimović. On je pevač, tekstopisac i muzički producent koji je stekao ogromnu popularnost ne samo u Srbiji već i u drugim zemljama Balkana. Joksimović je predstavljao Srbiju na Pesmi Evrovizije, a njegove pesme su poznate širom regiona“, kaže ChatGPT.

Željko Joksimović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kada smo malo promenili reči i pitali ga ne ko je najveća pop zvezda, već muzička zvezda uopšte, Željko je i dalje bio na prvom mestu, dok se na drugom mestu našla Ceca Ražnatović. Treće mesto zauzeo je Momčilo Bajagić Bajaga, a prate ga Dragan Stojnić, Goran Bregović, Oliver Mandić i grupa „Riblja Čorba“.

Kako je napomenuto, ChatGPT nije ažuriran na ovom polju od 2021. godine, te nema uvid u stanje na srpskoj sceni tokom poslednje dve godine.

BONUS VIDEO: Najlepše jugoslovenske glumice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare