Anika Grujić Foto:Screenshot/Instagram/anika.grujic

Posle ove uloge je nestala sa scene.

Glumicu Aniku Milićević domaća publika je upoznala kao ćerku čuvenog Listera u seriji „Porodično blago“.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, upravo nakon snimanja ove serije, ona je odustala od glume.

„Oduvek sam maštala da budem glumica. Spontano je to došlo. Niko se u porodici nije bavio glumom. Moja nana mi je pred smrt rekla: ‘Lepo što se baviš ovim poslom’, iako joj nije bilo drago dok sam to studirala“, rekla je ona svojevremeno.

Anika je rođena u Lipljanu, a glumu je završila u Prištini, a u Beograd se preselila 1999. godine kada je počelo bombardovanje, u nadi da će tu pronaći sreću i ostvariti se kao glumica.

„Taman je karijera krenula uzlaznom putanjom. Krenula sam da radim sve više i više i onda je sve to odjednom prekinuto. Bila sam mlada i hrabra i išla na nekoliko mesta. Predstavila se i rekla da volim da radim to što sam završila, ali silom prilika to je prekinuto. Dobila sam šansu da igram u Ateljeu 212. To je bilo predivno iskustvo. Igrala sam u dve predstave, ali sam izašla iz toga. Nešto me je vuklo da se vratim na Kosovo“, dodala je ona tada.

Nakon svega se vratila na Kosovo i nastavila karijeru u svom prištinskom pozorištu sa privremenim sedištem u Gračanici.

„Živim na relaciji Beograd-Kosovo zbog angažovanja u prištinskom pozorištu koje u poslednjih godina obimno radi, rekla je Anika za „Blic“.

Anika se danas preziva Grujić i ima šesnaestogodišnjeg sina Gavrila.

BONUS VIDEO: TOP 5 javnih ličnosti sa najviše dece