Monika Beluči Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

I danas pleni izgledom.

Slavna Monika Beluči danas slavi svoj 58. rođendan.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je rođena u izalijanskom selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli.

Danas je poznata po svojoj prirodnoj lepoti kojom je i osvojila svet, a da je oduvek plenila izgledom svedoči i to što su je roditelji, kada je bila mlađa, krili što su duže mogli, uplašeni toga šta bi njena lepota mogla da uradi.

Monika Beluči
Monika Beluči Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Monika je već sa 13 godina počela da se bavi modelingom kako bi sebi plaćala školovanje, a ubrzo počinje da se pojavljuje na naslovnim stranama poznatih svetskih časopisa i da sarađuje sa popularnim brendovima kao što su „Dolče i Gabana“.

Studirala je na Univerzitetu u Peruđi, ali je odustala od školovanja kako bi se posvetila karijeri. Godine 1990. udala se za fotografa Klaudija Basa, ali su se razveli nakon četiri godine braka.

Radila je na nekoliko italijanskih televizija i glumila u filmovima, a široj javnosti postala je poznata kada se pojavila u filmu „Drakula“ 1992. godine.

Monika Beluči Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Kasnije su usledile uloge kako u evropskim, tako i u holivudskim ostvarenjima, a zapaženu ulogu ostvarila je i u francuskom filmu „Apartman“.

Tada je upoznala Vensana Kasela za kog se nekoliko godina kasnije i udala. Posebno zanimljivo bilo je to što su, dok su bili u braku, Monika i Vensan živeli u odvojenim stanovima kako ne bi upali u rutinu i dosadili jedno drugom.

Uprkos svemu, razveli su se nakon 13 godina braka, 2013. godine, ali su ostali u dobrim odnosima, pre svega zbog svojih ćerki Deve i Leoni.

Foto:EPA/ALESSANDRO DI MEO

Jedna od najpoznatijih uloga svakako joj je ona u filmu „Malena“ gde je tumačila glavnu rolu. Osim toga zapažene uloge imala je i u ostvarenjima „Stradanje Hristovo“, „Matriks“, „Braća Grim“, „Vatreni obračun“, „Ne osvrći se“ i drugim, a glumila je i u filmu Emira Kusturice „Na mlečnom putu“.

Monika i danas važi za jednog od najvećih se*s simbola svih vremena, a više puta je govorila o tome da se nikada nije plašila starenja, te da je uvek radila šta je htela. Tako je rodila ćerke sa 39 i 45 godina, a naglasila je i da upravo u tim godinama vidi posebnu čar.

Sloboda Mićalović i Monika Beluči Monica Bellucci
Sloboda Mićalović i Monika Beluči Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

„Šta ću raditi kada ostarim i kad me moja slika u ogledalu više ne bude radovala? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu, gledaću u svoju decu“, rekla je ona svojevremeno.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Komentari

Svi komentari (0)