Foto:Shutterstock/Vesna Lalić

Godinu koja je na izmaku obeležili su brojni skandali o kojima se još priča.

Jovana Joksimović izbacila je početkom godine iz svog jutarnjeg programa televizije K1, Mlađana Đorđevića, lidera pokreta Oslobođenja, te se našla u centru nezapamćenog skandala u istoriji domaćih televizija.

PROČITAJTE JOŠ:

Mlađan Đorđević, koji je u studio pozvan da, zajedno sa Nenadom Čankom, govori na temu rata o Ukrajini, ušao je u sukob s voditeljkom i urednicom programa Jovanom Joksimović.

Đorđević je o Aleksandru Vučiću rekao da je, između ostalog, izdajnik, pa mu je Jovana ljutito rekla da nije u redu da priča o ljudima koji nisu prisutni u studiju, na šta joj je on odgovorio da je predsednik Srbije svuda, i naglasio da ne može ona da mu određuje koga će pominjati. Nakon što mu ona nije dozvolila da „loše“ govori o Vučiću, Đorđević je počeo da govori o tome da je prodaja Tanjuga sporna, da se zna kako je kupljen i da se on „ne zakopčava na leđa“. Tokom razgovora Jovana Joksimović je više puta rekla Đorđeviću da treba da ga bude sramota i da će da ga izbaci iz emisije, da ne može da govori van teme. To je na kraju i uradila.

Sudeći po reakcijama stotinama hiljada ljudi na portalima i društvenim mrežama, Srbija je bila zgrožena njenim postupkom.

Međutim, ovo nije jedini slučaj incidenta u emisijama voditeljke. Jovana je poznata po sukobima kako sa gostima, tako i sa saradnicima. Kao voditeljka jutarnjeg programa na TV Prva, ugostila je Jelenu Rozgu, pa je započela da joj govori kako treba da rodi dete i nije odustajala, iako je pevačica naglasila da je ovo osetljiva tema. Pored toga, u pojedinim emisijama voditeljka je bila vrlo drska u obraćanju svojim saradnicima, što su mnogi gledaoci osudili.

Jovana Joksimovic
Jovana Joksimović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

BONUS VIDEO: Jovana Joksimović: „Žene nigde nisu ravnopravne“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare