Mlađan Đorđević i Jovana Joksimović
Mlađan Đorđević i Jovana Joksimović Foto: Zoran Lonačarević, Goran Srdanov/Nova.rs

Mesec dana posle nezapamćenog skandala u istoriji domaćih televizija, voditeljka i suvlasnica TV K1 pokušala je da opravda svoj postupak, i to na veoma čudan način.

Jovana Joksimović izbacila je iz svog jutarnjeg programa Mlađana Đorđevića, koji je, tokom gostovanja sa Nenadom Čankom, predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića nazvao izdajnikom. Sudeći po reakcijama stotinama hiljada ljudi na portalima i društvenim mrežama, Srbija je bila zgrožena njenim postupkom, a Jovana je – ćutala.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je konačno progovorila, ali ne pominjući ime izbačenog gosta. Na pitanje novinara magazina „Hello“ da li je i ranije, kada nije bila pred kamerama na sopstvenoj televiziji, bila spremna da nekoga izbaci iz programa, Joksimovićeva je odgovorila odlučno.

„Uvek sam spremna. Nepristojnost je uvek na prvom mestu moje crne liste, kao i svaki pokušaj da me neko iskoristi. Tada nema razgovora, već sledi izbacivanje“, rekla je voditeljka i suvlasnica TV K1 i glavna urednica doskora državne novinske agencije Tanjug, ali nas nije podsetila na to kada je i koga izbacila iz „živog“ jutarnjeg programa tokom petnaestogodišnjeg rada na televizijama RTS, Pink i Prva – možda zato što to, pre Mlađana Đorđevića, nije ni radila?

No, sudeći po odgovoru na pitanje novinara „Hello“ magazina da li se sa nekim konsultuje, vaga li svoje poteze i čita li komentare kada se desi nešto što odudara od običnog dana na poslu, suprugu Željka Joksimovića ne zanima javno mnjenje, već samo njen životni saputnik i poslovni partner u pomenutim medijima:

„Uvek, pre svih, razgovaram sa Željkom. Mreže i komentari me ne zanimaju, bar ne kada je reč o mom integritetu. Nemam pritom ništa protiv da svako ima svoje mišljenje, svoj stav, ali kada dođemo dotle da neko zloupotrebi gostoprimstvo, pokuša da te iskoristi za lični cilj, tada me ničije mišljenje ne zanima, osim moje i mog muža.“

Milioniti gledalac filma Toma svecanost koktel Zeljko Joksimovic
Željko Joksimović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, tokom gostovanja u jutarnjem programu televizije K1, lider pokreta Oslobođenja Mlađan Đorđević, koji je u studio pozvan da, zajedno sa Nenadom Čankom, govori na temu rata o Ukrajini, ušao je u sukob s voditeljkom programa Jovanom Joksimović. Đorđević je o Aleksandru Vučiću rekao da je, između ostalog, izdajnik, pa mu je Jovana ljutito rekla da nije u redu da priča o ljudima koji nisu prisutni u studiju, na šta joj je on odgovorio da je predsednik Srbije svuda, i naglasio da ne može ona da mu određuje koga će pominjati. Nakon što mu ona nije dozvolila da „loše“ govori o Vučiću, Đorđević je počeo da govori o tome da je prodaja Tanjuga sporna, da se zna kako je kupljen i da se on „ne zakopčava na leđa“. Tokom razgovora Jovana Joksimović je više puta rekla Đorđeviću da treba da ga bude sramota i da će da ga izbaci iz emisije, da ne može da govori van teme. To je na kraju i uradila.

Međutim, ovo nije jedini slučaj incidenta u emisijama voditeljke. Jovana je poznata po sukobima kako sa gostima, tako i sa saradnicima. Kao voditeljka jutarnjeg programa na TV Prva, ugostila je Jelenu Rozgu, pa je započela da joj govori kako treba da rodi dete i nije odustajala, iako je pevačica naglasila da je ovo osetljiva tema. Pored toga, u pojedinim emisijama voditeljka je bila vrlo drska u obraćanju svojim saradnicima, što su mnogi gledaoci osudili.

BONUS VIDEO: Jovana Joksimović: „Žene nigde nisu ravnopravne“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.