Svi pamtimo pesmu "Džuli", koja je pre tačno 40 godina osvojila Evropu. Džuli se slušala ne samo u Jugoslaviju, već je bila na svim prestižnim top listama širom Evrope i to iznad zvezda poput Majkla Džeksona i Dejvida Bouvija. I ne samo da je prošlo 40 godina od ove pesme, već je sada prošlo i pola veka od karijere čuvenog Daniela Popovića.

Popularni muzičar Daniel Popović bio je gost emisije „Probudi se“, gde se osvrnuo na pesmu koja je umnogome obeležila njegovu karijeru, a koja posebno opet iživi u ovo doba godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je neka moja lična karta, prati me na svakom koraku. Popularnost kratko traje, a slava je večna“, rekao je Popović.

Sa vremenske distance i muzičkog iskustva dugog čak pet decenija, muzičar je analizirao ono što izdvaja velike hitove.

„Postoji tu neka tajna, sigurno. Jedna od stvari koju sam uspeo da odgonetnem je to da ova pesma nema nijedne rime, osim ‘Džuli i juli’. Inače, znamo dobro da pesme moraju da imaju rimu, ‘rima da štima'“, istakao je Daniel.

Posebno je zanimljiv podatak da je 1983. godine, kada je snimljena ova pesma, na top listama nemačkih časopisa, kao što je „Bravo“, „Džuli“ bila nekoliko nedelja iznad Majkla Džeksona i Dejvida Bouvija.

„U Norveškoj sam imao koncert, pevalo se na našem jeziku. Gotovo svi koji su došli pevali su pesmu, imali su transparente. Zanimljivo je bilo da Norvežani pevaju na našem jeziku, to je zaista bilo fenomenalno. Tada je na koncertu bilo 40.000 ljudi, dok je na koncertu grupe ABBA bilo 20.000 ljudi. Tada nisam bio svestan koliko sam bio popularan“, rekao je Danijel prisećajući se osamdesetih godina, kada je uživao najveću popularnost kako na prostoru bivše Jugoslavije, tako i u celoj Evropi.

Šta je sve Daniel Popović rekao o svom najvećem hitu, kao i o svojoj dugoj karijeri u kojo je snimio veliki broj pesama, poslušajte u video-prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Marija Mikić: „Jul“ je prekretnica u mojoj karijeri

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar