The Prodigy Foto: EXIT Photo Team

Čuveni bend "The Prodigy" navodno je izmenio tekst svog hita "Smack My Bitch Up".

Ova numera objavljena je 1997. godine na albumu „The Fat of the Land“ i odmah je izazvala burne reakcije.

Naime, naziv pesme mogao bi se prevesti kao „ošamari moju ku*ku“, što su mnogi odmah okarakterisali kao poziv na nasilje nad ženama, što su članovi benda oštro demantovali. Lajam Hovlet je još tada rekao da ova fraza može značiti „raditi bilo šta žestoko“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Amerikanci su je prihvatili i želeli su da je vide kao pesmu o nasilju. Pomislili smo da će biti zabavno i odlučili smo da snimimo ekstremni video. Ovo je jedini slučaj kada smo hteli da postanemo skandalozni“, rekao je on tada, prenosi časopis MEL.

U Urbanom rečniku za „Smack My Bitch Up“ postoji nekoliko objašnjenja, a između ostalog, navedeno je i da to može biti situacija kada „od nekoga tražite da vam ubrizga heroin/da vas naduva“. U jednoj drugoj definiciji navedeno je i da je „ku*ka“ izraz za glavnu venu na ruci, te ovo jasno implicira da je moguće i sasvim drugačije značenje ovih stihova od onog na koje svi prvo pomisle.

Ova numera postala je veliki hit, a 2010. godine proglašena je i najkontroverznijom pesmom svih vremena, prema istraživanju koje je sproveo PRS for Music. Tako je sa trona najkontroverznijih pesama skinuta numera iz 1977. godine „God Save the Queen“ grupe Sex Pistols.

Grupa „The Prodigy“ trenutno se nalazi na turneji po Evropi, a tokom nastupa u Londonu, kako tvrde oni koji su prisustvovali koncertu, frontmen Maksim izbacio je sporni stih iz pesme. Naime, on je sve vreme ponavljao uvodni stih: „Change My Pitch Up“, piše „Independent“.

Bend još uvek nije odgovorio na ove navode, a veoma je moguće da su to uradili bez nekog naročitog razloga, te da tekst nisu zvanično promenili.

BONUS VIDEO: Exit – Amelie Lens

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare